Vaihtoehtoja perinteiselle pankkitilille säästämiselle

Säästämisestä tulee monelle ensimmäisenä mieleen ylimääräisen rahan laittaminen säästöpossuun tai pankkitilille.

Rahaa voi kuitenkin kerryttää muullakin tapaa kuin perinteisesti jemmaamalla käteistä tai antamalla sen maata tavallisella pankkitilillä.

Säästäminen mahdollistaa rahojen sijoittamisen, mikä on vaihtoehto perinteiselle pankkisäästämiselle, jossa rahat oleilevat tilillä ilman merkittävää korkoa. Säästämistä voi siis ajatella ensiaskeleena sijoittamiselle.

Varojen säästämiselle, ja sitä kautta mahdolliselle tuoton saamiselle, on tänä päivänä monia vaihtoehtoja.

Säästötilit, osakkeet ja rahastot

Osakesijoittaminen

Yleisin tapa on pitää säästettyjä varoja erillisellä säästötilillä, sillä se on lähes riskitöntä ja helppoa. Säästötili on mainio vaihtoehto puskurirahastoksi.

Tilille kerrytettyä summaa ei kuitenkaan saa kasvamaan, sillä säästötileiltä ei juurikaan saa tänä päivänä korkoa.

Jos säästetyt rahat haluaa saada kasvamaan, on vaihtoehtona muun muassa sijoittaminen osakkeisiin, rahastoihin tai asuntoihin.

Sijoittaminen ei koskaan ole riskitöntä, joten jokaisen on hyvä perehtyä tarjolla oleviin eri vaihtoehtoihin. Yksi vaihtoehto on pitää osa varoista säästötilillä ja sijoittaa osa.

Kuten vanha sanonta kuuluu, kaikkia munia ei kannata laittaa samaan koriin. Juuri tästä syystä moni suosii rahastosijoittamista, jossa rahastonhoitajat huolehtivat sijoitusten hajauttamisesta ja riskien hallinnasta.

Suurempaa riskiä, ja sitä kautta tuottoa hakevat voivat sijoittaa osakkeisiin ja asuntomarkkinoille.

Sijoittaminen kryptovaluuttoihin

Yksi nopeimmin suosiota kasvattavista vaihtoehdoista säästää ja sijoittaa rahaa virtuaalisesti, on kryptovaluuttoihin investoiminen ja niiden säilyttäminen niille tarkoitetuissa virtuaalilompakoissa.

Kryptovaluutat kuten Bitcoin, Ethereum ja Litecoin, ja niihin sijoittaminen ovat olleet uutisotsikoissa, ja yhä useampi on kiinnostunut tutustumaan kryptosijoittamisen maailmaan.

Uusia kryptovaluuttoja on syntynyt huimaa tahtia: tammikuussa 2021 erilaisia kryptovaluuttoja oli jo yli 4 000 kappaletta.

Kryptovaluutat perustuvat lohkoketjuteknologiaan, joka mahdollistaa läpinäkyvät ja hajautetut tietokannat. Lohkoketjut ovat ketjussa olevaa dataa, johon voi tallentaa mitä tahansa tietoa.

Kryptovaluutat toimivat käyttäjien varassa ilman organisaatioita. Lohkoketjun turvallisuus pyritään takaamaan hajauttamisella eli levittämällä lohkoketjuun tallennettua informaatiota eri palvelimille.

Lohkoketjuja pyörittävät jopa kymmenettuhannet palvelimet, ja kaikki lohkoketjun tapahtumat voidaan jäljittää.

Bitcoin

KryptovaluutatBitcoin on kaikkein tunnetuin ja suurin kryptovaluutta tänä päivänä.

Se toimii hajautetussa verkossa eli lohkoketjussa ilman keskuspankkia tai yksittäistä järjestelmänvalvojaa.

Bitcoinista on kehkeytynyt laajalti hyväksytty virtuaalivaluutta, jolla voi maksaa ja ostaa jo lähes mitä tahansa.

El Salvador otti ensimmäisenä maana Bitcoinin käyttöön viralliseksi valuutaksi Yhdysvaltain dollarin rinnalle.

Kaikkien yleisintä on käyttää Bitcoinia sijoituskohteena, ja se onkin monelle ensimmäinen sijoituskohde virtuaalivaluuttamarkkinoilla, juuri tunnettavuutensa ansiosta.

Bitcoineja voi ostaa monilta eri kaupankäyntialustoilta verkossa. Lista eri kaupankäyntialustoista, joista ostaa Bitcoineja löytyy esimerkiksi Sijoitusrahastot.org suositellut välittäjät Bitcoinin ostamiseen artikkelista.

Jotkut kaupankäyntialustat tarjoavat myös Bitcoinin kuukausisäästöpalvelua. Bitcoinien ostamiseen, myymiseen ja säilyttämiseen vaaditaan Bitcoin-lompakko, joka on tietokoneelle tai älylaitteelle asennettu ohjelma.

Kaikkein turvallisin vaihtoehto on säilyttää Bitcoineja erityisissä turvalompakoissa, joita kaupankäyntialustat tarjoavat.

Kryptosijoittamisen riskit

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on houkuttelevaa, mutta suurten tuotto-odotusten vastapainona on korkeat riskit. riskit

Tuotto ja riskit kuuluvat yhteen, joten riskin ottoa ei tarvitse pelätä, mutta valinnat kannattaa tehdä harkiten. Suurin riski on valuuttojen suuret arvon vaihtelut, sillä kryptovaluuttojen arvo on kysynnän ja tarjonnan armoilla.

Muihin kryptovaluuttoihin sijoittamisen riskeihin kuuluvat muun muassa valuutan hakkeroinnit, huijaukset ja ongelmat kryptovaluuttojen säilytyksessä.

Bitcoinia on verrattu kultaan: bitcoineja on olemassa vain rajattu määrä, aivan kuten kultaakin.

Perinteistä rahaa sen sijaan voi painaa loputtomiin. Aivan kuten kullankin hinnan, bitcoinin hinnan määrää sen kysyntä ja tarjonta.

Koska kryptovaluuttoja on valtavasti, jokainen niistä kantaa omat riskinsä, mutta myös mahdollisuutensa.

Etusivu » Säästäminen » Vaihtoehtoja perinteiselle pankkitilille säästämiselle
Vieritä ylös