Hyvä nettikirppis hakusessa? Katso nettikirpputorivertailu 2024

Hyvä nettikirppis

Onko sinulle kertynyt tarpeettomia vaatteita, mitkä haluaisit myydä?

Tässä artikkelissa vertaillaan seitsemää eri nettikirppistä. Kriteereinä ovat ilmoituksen teon ja kaupankäynnin helppous sekä myyntituottojen osuus myyntihinnasta.

Kun luet tätä, olet ehkä ahkeroinut raivaamalla vaatekaappisi. Olet lajitellut sieltä pois ne pukineet, joita et enää käytä.

Koko tai tyyli on voinut muuttua, ja siksi vaatteet käyvät tarpeettomiksi. Onnittelut isosta työstä!

Mutta mitä niille vaatekappaleille nyt tekisi? Ainakin osa niihin aikanaan käytetyistä euroista olisi mukava saada takaisin.

Tosin arjessasi ei ole aikaa seisoa useana päivänä kirppispöydän takana päivystämässä saadaksesi vain raahata takaisin kotiin puolet nyssäköistä päivän päätteeksi.

Mikä olisi vaivattomin ja tuottoisin myyntikanava?

Tässä vertailussa on mukana seitsemän nettikirppistä, joissa ylimääräisen tavaran karsiminen onnistuu käden käänteessä.

Tuotteiden myyntiin laittamisen ja kaupanteon helppous on pisteytetty tähdillä *–***, jossa yksi tähti merkitsee hankalahkoa prosessia ja kolme tähteä mahdollisimman helppoa prosessia.

Lisäksi vertailussa on selvitetty, mikä on myyntituotto esimerkkituotteille, joita ovat 10 euron hintainen neule ja 50 euron hintainen laukku.

Helppouspisteet ja myyntituotot näkyvät vielä lopun vertailutaulukosta, josta näet tiedot kootusti yhdellä silmäyksellä. Voit valita itse, painotatko enemmän ilmoituksenteon tai myynnin helppoutta tai mahdollisimman suurta myyntituottoa.

Vähänkäytetty.fi

Vähänkäytetty.fi logo

Mikä?: Vähänkäytetty.fi on nettikirppis, jossa voi myydä naisten, miesten ja lasten vaatteiden lisäksi lastentarvikkeita ja -kirjoja, sekä harrastusvälineitä.

Ostaja voi halutessaan aina palauttaa tuotteet omalla kustannuksellaan. Mikäli tuote ei vastaa tuotekuvausta, tarjoaa Vähänkäytetty.fi ilmaisen palautuksen.

Vähänkäytetyssä voi myydä kahdella tavalla: Myy itse tai Myy helposti.

Myy itse-palvelussa valokuvaat tuotteet itse ja laadit itse niiden myynti-ilmoituksen. Saat 100 % myyntituotosta itsellesi.

Vähänkäytetty.fi lisää jokaisen tuotteen hintaan oman osuutensa, eli 2,90 euroa.

Lisäksi jokaisesta myyntiin julkaistusta tuotteesta veloitetaan logistiikkamaksu 0,95 €.

Myy helposti -tavassa Kirppismestari ottaa kuvat ja laatii myyntitekstin puolestasi. Sinä saat myyntituotosta 50 % ja Kirppismestari 50 %.

Tässäkin vaihtoehdossa Vähänkäytetty.fi lisää jokaisen tuotteen hintaan oman osuutensa (2,90 euroa), ja jokaisesta myyntiin julkaistusta tuotteesta veloitetaan 0,95 euron logistiikkamaksu.

Myyntiin lisäämisen helppous: * (Myy helposti -palvelulla: **)

Kaupanteon helppous: **

Myyjän tulee olla rekisteröitynyt käyttäjäksi. Ensin tuotteet kuvataan itse ja niiden tiedot täytetään palveluun. Myy itse -myyntierän täytyy sisältää vähintään 10 tuotetta. Myyntiin lisäämisen jälkeen Vähänkäytetty.fi tarkistaa tuotteet. Sitten tuotteet voi postittaa numeroituina ja pakattuina.

Jos tuote ei mene kaupaksi, alennetaan niiden hintaa automaattisesti. Huono puoli on se, että tuotteen myyntihinnan on oltava ainakin 2,91 €, sillä Vähänkäytetty.fi lisää joka tuotteen hintaan oman osuutensa (2,90 €). Eli jos lisäät tuotteen myyntiin hintaan 0,01€, näkyy tuotteen hintana kaupassa 2,91€.

Myy helposti -palvelun kautta voi myydä vähintään 20 tuotteen eriä. Myyjän tulee rekisteröityä käyttäjäksi, täyttää myyntieräilmoitus ja lähettää tuotteet Vähänkäytetylle.

Myyntituotto/ 10 € neule: 6,15 € (Myy helposti -palvelulla 2,60€)
Myyjä lisää tuotteen myyntiin hintaan 7,10 €, tähän lisätään Vähänkäytetyn osuus 2,90 €. Neule on siis kaupassa myynnissä hintaan 10 €. Logistiikkamaksun jälkeen myydystä neuleesta tilitetään 6,15 € myyjälle.

Myy helposti -palvelussa Kirppismestari lisää neuleen myyntiin hintaan 7,10 €, tähän lisätään Vähänkäytetyn osuus 2,90 €. Neule on tässäkin tapauksessa kaupassa myynnissä hintaan 10 €. Myydystä neuleesta myyjä saa 50%, eli 3,55 €, josta vielä vähennetään logistiikkakulu 0,95 €. Helposti-myyjä saa neuleesta yhteensä 2,60 €.

Myyntituotto/ 50 € laukku: 46,15 € (Myy helposti -palvelulla 22,60 €)

HUOM! Alle 10 € tilityksistä vähennetään vielä 1 euron piensiirtolisä. Palvelun kautta kannattaa myydä paljon kerralla, näin toimituskulut eivät lohkaise niin isoa osuutta myyntituotoista ja pääset kerralla eroon tarpeettomasta tavarasta.

Emmy

Emmy.fi logoMikä?: Emmy.fi on nettikirppis naisten, miesten ja lasten laadukkaille merkkivaatteille. Emmyllä on oma rajattu lista vaatemerkeistä, joiden tuotteita sen kautta myydään. Sivustolla ei myydä esimerkiksi H&M:n, Vilan tai Dressmanin vaatteita. Tuotteilla on vaihto-oikeus ja maksullinen palautusoikeus.

Myyntiin lisäämisen helppous: ***

Kaupanteon helppous: ***

Tuotteista täytetään myyntilähete ja ne viedään myyntitarroilla varustetuissa pakkauksissa Emmyn myyntilaatikkoon, Postiin tai Emmyn toimipisteeseen Lohjalle. Voit myös tilata Emmy Kotinoudon. Emmy valokuvaa tuotteet sekä hinnoittelee ne. Emmy laatii myös myynti-ilmoitukset. Ostaminen tapahtuu kuin missä tahansa verkkokaupassa.

Myyntituotto/ 10 € neule: 0,70 €

Myyntituotto/ 50 € laukku: 24,70 €

Saat myyntituotosta osan itsellesi oheisen taulukon mukaan:

nettikirppis emmyn hinnasto

Emmy ottaa 0,50 € julkaisumaksun lasten ja 1 € julkaisumaksun aikuisten tuotteesta.

Tuotot maksetaan tilille tai Emmy-lahjakortteina. Lahjakorteilla saa parhaimmillaan 20 % lisätuoton.

Facebook Marketplace

Facebook Marketplace logoMikä?: Marketplace on Facebookin sisällä oleva markkinapaikka ja nettikirppis, josta löytyy kaikkea maan ja taivaan väliltä. Linkki Marketplaceen sijaitsee Facebookin etusivulla vasemman laidan listauksessa. Myyjän ja ostajan tulee luonnollisesti olla Facebookin käyttäjiä, mutta muuta rekisteröitymistä ei tarvita. Kaupankäynti on suoraan kuluttajien välistä, joten ostajalla ei ole palautusoikeutta ellei muusta ole sovittu.

Myyntiin lisäämisen helppous: **

Kaupanteon helppous: *

Ilmoituksen lisääminen vaikkapa älypuhelimella on helppoa: ota kuva tai pari ja lisää ne lyhyen kuvauksen kera Marketplaceen. Kauppojen lukkoon lyöminen voi kuitenkin olla hankalaa. Monet tiedustelevat tuotteen saatavuutta, vaikka vasta harkitsevat ostoksen tekoa. Peruutukset ovat yleisiä.

Myyntituotto/ 10 € neule: 10 €

Myyntituotto/ 50 € laukku: 50 €

(Myyjä saa käteen koko myyntihinnan, sillä Facebook ei ota välistä mitään maksuja.)

Facebook-kirppisryhmät

Facebook logoMikä?: Facebookissa on paikkakunta-, kaupunki- ja kaupunginosakohtaisia sekä tietylle vaatemerkille tai -tyylille omistettuja kirpputoriryhmiä. Ryhmiin lähetetään liittymispyyntö ja sen jälkeen pääsee käymään kauppaa ryhmän sisällä. Ryhmiä ovat esimerkiksi Kallio kierrättää ja Mini Rodini & Friends -kirppis.

Myyntiin lisäämisen helppous: **

Kaupanteon helppous: *

Ilmoituksen lisääminen on yhtä sujuvaa kuin Facebook Marketplacessa. Sen sijaan kaupanteko on tunnetusti jo monien vitsienkin aihe. Moni tuntee aiheettomien varausten, sovitus- ja mittaustiedustelujen, jonojen ja peruutusten aiheuttaman tuskanhien.

Myyntituotto/ 10 € neule: 10 €

Myyntituotto/ 50 € laukku: 50 €

Huuto.net

Huuto.net logoMikä?: Huuto.netissä voi myydä lähes mitä tahansa kuluttajalta kuluttajalle. Kauppapaikalla on paljon myös yrityksiä myymässä tuotteitaan. Kauppatapoina myyjä voi käyttää huutokauppaa tai osta heti -ominaisuutta. Ostajalla ei palautusoikeutta.

Myyntiin lisäämisen helppous: *

Kaupanteon helppous: **

Sekä ostajan että myyjän tulee olla rekisteröityneinä käyttäjäksi. Myynti-ilmoitukseen vaaditaan melko paljon tietoja, joiden täyttäminen vie jonkin verran aikaa, mutta luonnollisesti ne helpottavat ostajan päätöksentekoa. Kaupanteko sen sijaan on helppoa, sillä painettuaan osta heti- tai huuda-nappia ostaja sitoutuu ostamaan tuotteen eikä peruutuksia tule.

Myyntituotto/ 10 € neule: 10 €

Myyntituotto/ 50 € laukku: 50 €

Huuto.netissä myyminen ei maksa mitään, jos on alle 50 kauppaa vuodessa tekevä yksityishenkilö. Halutessaan voi hankkia maksullisia palveluita, kuten ”näyteikkunatilaa” tunti kerrallaan.

Tori.fi

Tori.fi logoMikä?: Tori.fi on Huuto.netin kaltainen laaja-alainen kauppapaikka, jossa voi myydä vaatteiden lisäksi todella monenlaista tavaraa. Myyjä voi postittaa tuotteet ostajalle tai ostaja noutaa hankintansa. Tori.fillä on noin 2,4 miljoonaa kuukausikävijää. Myynti-ilmoitusten lisäksi Tori.fissä voi julkaista muun muassa annetaan-ilmoituksia.

Myyntiin lisäämisen helppous: **

Kaupanteon helppous: *

Myynti-ilmoitukseen ei vaadita laajoja tietoja, joten sen lisääminen on nopeaa. Varman ostajan löytyminen voi kestää jonkin aikaa, sillä Tori.fi:n kautta voit saada ostajaehdokkailta viestejä ja puheluita, joiden joukossa voi olla kaikennäköisiä tiedusteluja ja tinkimisiä ostolupauksen lisäksi.

Myyntituotto/ 10 € neule: 10 €

Myyntituotto/ 50 € laukku: 50 €

Tori.fi:ssä myyminen ei maksa mitään, mutta ilmoituksen mainostamisesta voi halutessaan pulittaa erikseen.

Zadaa

Zadaa logoMikä?: Zadaa on sovellus, joka toimii kauppapaikkana naisten ja lasten pukeutumisen tuotteille. Zadaa toimii Suomen lisäksi Tanskan ja Saksan markkinoilla. Zadaan erikoisuus on se, että siellä ostajat pystyvät löytämään juuri omalle vartalomallilleen ja pukeutumistyylilleen sopivia vaatteita.

Myyntiin lisäämisen helppous: *

Kaupanteon helppous: **

Sovelluksella otetaan vaatteesta kuvia ja sinne täytetään myynti-ilmoitukseen vaaditut tiedot. Kaupanteossa ei ole soutamista ja huopaamista, vaan ostaja maksaa tuotteen Zadaalle lisättyään sen ostoskoriin kuin verkkokaupassa.

Ostaja maksaa myös myyjän ilmoittaman toimituskulun.

Myyntituotto/ 10 € neule: vähintään 7,80 €

Myyntituotto/ 50 € laukku: vähintään 43 €

Ilmoituksen laatiminen on maksutonta. Kun tuote myydään, Zadaa pidättää myydyn tuotteen hinnasta 0–12% ja 1 euron palvelumaksuna.

Zadaa ei kerro tarkkoja tietoja siitä, miten asiakkaan myyntituottoprosentti lasketaan.

Rekki

Rekki.fi on lopettanut toimintansa loppuvuonna 2022.

Etusivu » Nettikirppis
Scroll to Top