Paras äänikirjapalvelu haussa? Katso vertailu ja lunasta tarjoukset

Äänikirjat ovat mullistaneet mahdollisuutemme nauttia kirjoista. Suomalaiset pohtivat nyt, mikä on paras äänikirjapalvelu ja mitkä tarjoukset ovat saatavilla.

Alla meidän mielipide ja tarjous Storyteliin ja Nextoriin (saat tuplasti pidemmän ilmaisen kokeiluajan olla olevista linkeistä liittymällä).

Tänä päivänä ei tarvitse hakeutua sohvalle lampun alle kirjan kanssa, mikäli kaipaa rentouttavan lukuhetken arjen keskelle.

Äänikirjaa voi kuunnella lenkillä, kotitöitä tehdessä, kuntosalilla tai vaikkapa auton ratissa.

Äänikirja on kuunneltavassa muodossa kulutettava kirjallinen teos, joka löytyy usein myös tavallisena kirjana.

Tässä oppaassa kerromme kaiken äänikirjoista ja siitä, missä niiden kuuntelu on helpointa ja edullisinta.

Äänikirjat netistä

Parhaat äänikirjapalvelut: tarjous ilmaisena kokeilujaksona

Jokainen tämän sivun yläosassa esitelty äänikirjapalvelu (Storytel, Nextory ja BookBeat) on maksullinen, mutta kaikkia pääsee kokeilemaan ilmaiseksi.

Näiden kolmen suositun palvelun lisäksi myös Elisa Kirja tarjoaa äänikirjoihinsa ilmaisen kokeilujakson. Voit hyödyntää tarjouksen tästä.

Ilmaisjakson aikana ehtii hyvin kuunnella useita kirjoja ja päättää vasta myöhemmin, haluaako jatkaa palvelussa kuukausijäsenenä.

Halutessasi voit kokeilla myös useampaa kuin yhtä (miksei vaikka kaikkia) palvelua ja päättää niiden väliltä, mikä on paras juuri sinun makuusi.

Näiden äänikirjapalvelujen kokeilujaksot ovat todellakin täysin ilmaisia ja voit halutessasi peruuttaa tilauksesi napin painalluksella, kun kokeilujakson päättyminen lähestyy.

Olemme itse joko olleet tai olemme parhaillaan kyseisten äänikirjastojen asiakkaita.

Voimme kokemuksiemme perusteella mennä takuuseen siitä, että yksikään yllä mainittu sivusto ei yritä hankaloittaa kokeilujakson päättymistä tai muutenkaan huijata asiakkaita maksamaan kuukausimaksua.

Äänikirjat ovat niin mieletön lisä jokaisen elämään, että yhdenkään palvelun ei tarvitse houkutella asiakkaita epärehellisin keinoin. Ilmaiset äänikirjat ovat varmasti vielä pitkään osa äänikirjapalveluiden markkinointistrategiaa.

Kokeile siis itse, niin näet miksi moni lopulta jää kuukausiasiakkaaksi ihan omasta halustaan.

Yleisesti ottaen voidaan todeta äänikirjoja tarjoavien yritysten olevan muodostumassa Spotifyn ja Netflixin kaltaisiksi toimijoiksi, joiden koko viihdekirjo on käytettävissä erittäin kohtuullista kuukausimaksua vastaan.

Suosituimmat suoratoistopalvelut, kuten Netflix ja Spotify maksavat yhdellle käyttäjälle keskimäärin vähän alle 10 euroa kuukaudessa.

Äänikirjastojen kuukausihinnat ovat vastaavalla tasolla.

Äänikirjoja voi kuunnella montaa kautta

Kirjoja netissä joko äänikirjoina tai e-kirjoina tarjoaa tällä hetkellä kaupallisesti neljä suurta nettikirjastoa: BookBeat, Nextory, Storytel sekä Elisa Kirja.

Lisäksi voit kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi muun muassa Youtubesta, Spotifystä, Yleltä, Celia-palvelusta ja E-kirjastosta.

Ilmaispalvelut eivät ole vielä lähelläkään sitä, mihin paras äänikirja sovellus pystyy (ainakaan toistaiseksi). Näin tulee todennäköisesti olemaan aina, sillä ilmaispalvelua on vaikea kehittää maksullisen sovelluksen tasolle.

Äänikirjoja tarjoavien palveluiden ominaisuuksissa, käytettävyydessä ja valikoimassa on suuria eroja.

Esittelemme alla lyhyesti kaikki tunnetuimmat äänikirjapalvelut ja sovellukset, joista äänikirjoja saa.

Storytel: mielestämme paras äänikirjapalvelu

Storytel appStorytel on todella nopeasti suureen suosioon noussut äänikirjapalvelu, jonka valikoimasta löytyy tuhansia äänikirjoja sekä e-kirjoja.

Kategorioita on useita ja sivusto sekä sovellus toimivat äärimmäisen hyvin.

Fiksukuluttaja.fi tarjoaa yhteistyössä Storytelin kanssa 30 päivän ilmaisen kokeilujakson, jota ei normaalisti ole saatavilla. Tämä Storytel koodi kannattaa todellakin hyödyntää.

Kokeilujakson jälkeen voit päättää haluatko jatkaa vai et. Mielestämme erityisesti Family Unlimited -paketti on hinta-laatusuhteeltaan mainio: kaksi aikuista ja kaksi aikuista voivat käyttää palvelua hintaan 20,99 € kuukaudessa.

Storytel

Kokeile 30 päivää ilmaiseksi (vain tästä)

Lue tästä Storytel kokemuksia ja tietoa.

Nextory: erinomainen äänikirjapalvelu suomalaisille

Nextory appNextory on BookBeatin lailla ruotsalaislähtöinen e- ja äänikirjasto netissä.

Kirjavalikoima on erinomainen ja kategoriat järjestetty mielestämme aivan loistavasti. Nextory erottuu edukseen myös laajalla valikoimalla lasten kirjallisuutta.

Käytännössä kaikki Nextoryn kirjat ovat äänikirjamuodon lisäksi luettavissa myös e-kirjana.
Myös Nextoryssä on kahden viikon ilmainen kokeilujakso.

Meidän sivustomme kautta sinun on kuitenkin mahdollista lunastaa Nextory 30 päivää koodi, jolla saat kokeilla palvelua yli tuplasti pidempään täysin veloituksetta.

Nextory

Kokeile Nextoryä 30 päivää ilmaiseksi (erikoisetu)

Siirry

Lue myös Nextory kokemuksia ja arviomme palvelusta.

BookBeat: paras äänikirjapalvelu vähän kuuntelevalle

BookBeat appBookBeat on täysin digitaalisesti toimiva äänikirjapalvelu, jonka valikoimassa on yli satatuhatta kirjaa.

Suomalaisten teosten lisäksi palvelussa on loistava valikoima sekä englannin-, että ruotsinkielisiä teoksia.

BookBeatin mobiilisovellus on todella sulavasti toimiva ja selkä. Suosikkikirjat löytyvät helposti ja itse kuuntelu on varsin vaivatonta.

BookBeatin hinnat alkavat ilmaisen kokeilun jälkeen 9,99 eurosta.

BookBeat

Kokeile BookBeatia kaksi viikkoa ilmaiseksi

Voit myös lukea meidän BookBeat kokemuksia tästä.

Elisa Kirja

Elisa Kirja appElisa Kirja on jokaisen suomalaisen tunteman Elisan omistama ääni- sekä e-kirjapalvelu.

Palvelun valikoima on luonnollisesti lähes täysin suomalainen, joskin jonkin verran ruotsinkielistäkin valikoimaa löytyy.

Palvelussa on paljon hyvää, kuten sulavasti toimiva sovellus ja kohtuullinen hinta.

Ainoana miinuksena voisi mainita sen, että palvelusta joutuu lataamaan kirjat omalle mobiililaitteille ennen kuuntelua (tämä ei välttämättä ole kaikkien mielestä huono puoli).

Aikaisemmin Elisa kirja -palvelu ei tarjonnut ilmaista kokeilujaksoa. Kilpailu kuitenkin kiristyi muiden äänikirjojen tarjoajien kanssa, jonka jälkeen Elisakin alkoi kiltisti tarjoamaan ilmaista maistiaista.

Elisa Kirja

Kokeile ilmaiseksi tästä 14 päivää

Halutessasi voit myös lukea arvostelumme Elisa Kirja kokemuksia tästä.

Äänikirjat Youtubessa

Youtube appYoutube on massiivinen viihteen keskus. Äänikirjojen saralla Youtube ei kuitenkaan ole mielestämme (vielä) varteenotettava toimija.

Hakemalla “äänikirjoja” saa hakutulokseksi aika kehnon kirjavalikoiman, jota ei pääse mitenkään filtteröimään tai kategorisoimaan.’

Valikoima on tosiaan varsin heikko ja Youtuben ilmaisversiossa on todella paljon häiritseviä mainoksia.

Veikkauksemme kuitenkin on, että YouTube tulee ajan myötä kasvamaan äänikirjojenkin osalta varteenotettavaksi peluriksi.

Äänikirjoja Spotifyssa

Spotify appSpotify – tuo kaikkien suosima musiikkialusta – aloitti musiikilla ja toi sitten perään podcastit helposti kaikkien ulottuville.

Mutta miten on äänikirjojen laita?

Jonkinlaista valikoimaa löytyy, mutta ei vielä lähellekään sellaisissa määrin, että palvelusta kannattaisi maksaa sen kuukausimaksua pelkästään kirjojen takia.

Mikäli sinulla on jo tunnukset, voi Spotifyn äänikirjasto olla siinä tapauksessa
ihan mukava lisä musiikin kuunteluun – eihän sinun tarvitse maksaa kirjoista mitään extraa.

Yleltä löytää jotain äänikirjaklassikoita

Ylen äänikirjavalikoima koostuu pääosin kaikista tunnetuimmista klassikoista.

Listalla on muun muassa Aleksis Kiven seitsemän veljestä ja muita vastaavia legendoja.

Ylen valikoima on aika rajoittunut ja sopii mielestämme kohtuullisen hyvin vanhemmalle kuuntelijakunnalle, joka haluaa ensisijaisesti kuunnella klassikoita.

Celia äänikirjat tavoittavat lukivaikeuksien kanssa elävät

Celia on omien sanojensa mukaan saavutettavan kirjallisuuden asiantuntijakeskittymä, jonka tehtävä on tukea yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa.

Celia-palvelu on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.

Celian tarkoitus on tuottaa kirjallisuutta sellaisessa muodossa, jossa esimerkiksi lukivaikeuden tai tietynlaisen vamman ja sairauden kanssa elävät pystyvät kuluttamaan sitä yhdenvertaisuusperiaatteiden mukaisesti.

Näin ollen Celian kymmenien tuhansien äänikirjojen valikoimaan pääsee käsiksi vain, mikäli lukeminen on muuten vaikeaa tai mahdotonta.

Yksi tällainen merkittävä tavallisen lukemisen este on näön heikentyminen.

Voit lukea lisää ehdoista ja kriteereistä Celian äänikirjastoon liittymisestä täällä.

Celian kaltaiselle palvelulle on suuri tarve ja sen toiminta on mahtava tapa tuoda kirjat kaikkien ulottuville.

Suosittelemme palvelua lämpimästi kaikille lukirajoitteisille.

Kirjastot.fi sivusto

Kirjastot.fi:n e-kirjapalvelussa on jonkin verran lainattavia teoksia. Suosituimmissa kirjoissa on kuitenkin pitkät jonot ja voit lainata kirjoja vaan oman alueesi kirjastokortilla.

Tämä vaihtoehto sopii parhaiten sellaiselle, jolla ei ole kiire kirjojen lainaamiseen eikä suosikkiteosten vapautumisen odottelu haittaa.

Myös Supla on alkanut kehittelemään maksullista äänikirjavalikoimaansa

Podcasteista tuttu Supla on myös alkanut kehittämään omaa äänikirjavalikoimaansa.

Suplan Plus -tilauksen hinta on tällä hetkellä 14,99€/kk ja jäsenyyden voi irtisanoa milloin vain.

Yhteenveto

Kuten huomaat, valikoima äänikirjoja tarjoavista palveluista on suuri ja kirjava.

Ylivoimaisesti kaikista parhaan kirjavalikoiman löydät kuitenkin kaupallisista nettikirjasovelluksista, joiden kirjahyllyistä löytyy satoja tuhansia kirjoja.

Näistä sovelluksista alkuvuodesta 2021 suosituimpia ovat Storytel ja Nextory, joiden kirjavalikoimat ovat suurimpia ja hinnoittelu kohdillaan sekä yksin kuunteleville, että perheille.

Jos haluat vertailla vain näitä kahta appia, voit lukea tarkemman analyysimme siitä, kumpi kannattaa valita missäkin elämäntilanteessa, BookBeat vai Storytel.

Jos sen sijaan haluat lukea vertailun useammasta eri äänikirjastosta, katso paras äänikirja sovellus tästä.

Ilmaispalveluilla ei ainakaan toistaiseksi ole ollut resursseja lähellekään vastaavan valikoiman tarjoamiseen, mitä maksullisilla äänikirjapalveluilla.

Lisäksi esimerkiksi YouTubessa mainokset häiritsevät kirjan kuuntelua.

Tämä on luonteaa, sillä ilmaiseksi on vaikea tuottaa hyvää.

Jos siis haluat vinkkimme, niin tässä se kuuluu:

Niin kauan kuin parhaat äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja (tämä tuskin jatkuu ikuisesti), ne kannattaa käyttää hyväksi nyt:

Parhaat äänikirjat juuri nyt (2022)

Fiksukuluttaja.fi:n kirjavinkit

Kehnot pomot ympärilläni äänikirjaThomas Erikson - Kehnot pomot ympärilläni äänikirja
Minun tarinani äänikirjaMichelle Obama - Minun tarinani äänikirja
Paranoidi optimisti äänikirjaRisto Siilasmaa - Paranoidi optimisti äänikirja
Läsnäolon voima äänikirjaEckhart Tolle - Läsnäolon voima äänikirja
Kani joka tahtoi nukahtaa äänikirjaCarl-Johan Forssén Ehrlin - Kani joka tahtoi nukahtaa äänikirja
Jääprinsessa äänikirjaCamilla Läckberg - Jääprinsessa äänikirja
Tinder päiväkirja äänikirjaSanna Kiiski - Tinder päiväkirja äänikirja
Saat sen mistä luovut äänikirjaTommy Hellsten - Saat sen mistä luovut äänikirja
Psykopaatit ympärilläni äänikirjaThomas Erikson - Psykopaatit ympärilläni äänikirja
Voittamisen anatomia äänikirjaAki Hintsa - Voittamisen anatomia äänikirja
Pilvilinna joka romahti äänikirjaStieg Larsson - Pilvilinna joka romahti äänikirja
Harry Potter ja kuoleman varjelukset äänikirjaJ.K. Rowling - Harry Potter ja kuoleman varjelukset äänikirja

Kuuntelukirjat kategorioiden mukaan

Ylivoimaisesti suosituimpia äänikirjakategorioita ovat tällä hetkellä:

Klikkaamalla linkkejä pääset osioihin, joihin olemme koonneet suosituimmat äänikirjat kunkin kategorian mukaan.

Voit lukea kategoriasivuilta löytämistäsi kirjoista myös lyhyet kirja-arvostelut, ennen kuin siirryt kuuntelemaan.

Annamme samassa yhteydessä lisäksi vinkit siihen, mikä äänikirjojen tarjoaja omaa parhaan valikoiman kyseisen kategorian kirjoja ja mistä suosikkikirjasi löytyy edullisesti tai jopa kokonaan ilmaiseksi.

Äänikirjoja voi ostaa omalta kotisohvalta ja kuunnella kaikilla laitteilla

Digitaalisessa muodossa olevat kuuntelukirjat vaativat toimiakseen kaksi asiaa:

  • Nettiyhteyden
  • Älylaitteen, kuten puhelimen, tabletin tai tietokoneen

Edes nettiyhteyttä ei välttämättä tarvita enää sen jälkeen, kun kirjat ovat ladattuna omaan äänikirjahyllyyn.

Voit siis tallentaa ladattavat äänikirjat laitteellesi ja kuunnella niitä vaikka lentokoneessa offline-tilassa.

Itse kirjojen kuuntelu on laitteella kuin laitteella tehty oikein helpoksi.

Voit surffailla eri kategorioiden välillä tai kirjoittaa hakukenttään suoraan haluamasi teoksen nimen.

Kirja lisätään “omaan kirjastoon” nappia painamalla ja sen jälkeen sitä voi kuunnella omassa tahdissa tuttuja play, pause tai kelaa nappeja painamalla.

Kaikissa sovelluksissa kirjaa on helppo jatkaa siitä, mihin se edellisellä kerralla jäi – kovin paljon ei siis kelailulle ole tarvetta (ellei jokin kohta naurata erityisen paljon, heh).

Ylivoimaisesti suosituin tapa kuunnella äänikirjoja on puhelimen kautta. Puhelin menee pieneen tilaan ja sitä kantaa mukanaan muutenkin kaikkialle.

Saat helposti äänikirjat puhelimeen jokaisesta tällä sivulla esitellystä äänikirjastosta.

Myös tabletti on suosittu laite äänikirjojen kuunteluun. Käyttö luonnistuu täysin samalla tavalla kuin puhelimenkin kanssa ja yleensä nettikin kulkee kiinteänä mukana.

Äänikirjat mahdollistavat uusien taitojen oppimisen lyhyessä ajassa

Äänikirjojen taika on siinä, että niitä voi kuunnella missä ja milloin vain. Tavallisen kovakantisen kanssa on vaikea imuroida, saatika kävelyttää koiraa.

Äänikirja on pituudeltaan keskimäärin 60 000 – 110 000 sanan pituinen ja kestää karkeasti arvioiden noin 8-12 tuntia.

Jos kuuntelet äänikirjaa esimerkiksi 30 minuutin kestoisen työmatkan edes ja takaisin, sekä illalla kotiin palattuasi tunnin kävelylenkillä, saisit yhden kirjan kuunneltua noin neljässä päivässä.

Helpolla matematiikalla voimme arvioida, että tällaisella tahdilla kirjoja tulisi ahmittua vuositasolla useita kymmeniä.

Kuvittele, että kaikki tai edes osa näistä kirjoista olisi johonkin tiettyyn aihepiiriin keskittyviä tietokirjoja. Kuinka valtavasti ehdit oppia jo muutamassa kuukaudessa?

Kuten tiedämme, lukeminen on useissa tutkimuksissa yhdistetty menestykseen ja sitäkin useimmissa lähteissä mainitaan, kuinka kirjojen lukeminen parantaa terveyttä ja lisää yleistä hyvinvointia.

Kira Anderssonin (2019) kyselytutkimuksena toteutetussa opinnäytetyössä Metropolian Ammattikorkekoulusta mainitaan, että suomalainen kuuntelee äänikirjaa yleisimmin joka päivä ja tietokirjat olivat toiseksi suosituin äänikirjakategoria (lähde: https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/266881/Andersson_Kira.pdf?sequence=2&isAllowed=y).

Voi vain kuvitella, minkälaisen etumatkan urallaan sellainen henkilö saa, joka kuuntelee päivittäin tietokirjoja verrattuna kollegaan, joka lukee tavallisia kirjoja vaikka vain viikonloppuisin pari tuntia.

Kirjojen aiheiden ei kuitenkaan tarvitse olla pelkkää ammattikirjallisuutta.

Myös fiktiokirjallisuus kuten jännitys – joka oli yllä mainitun Anderssonin tutkimuksen mukaan se kaikista suosituin kategoria – tunnetusti kehittää luovuutta ja mielikuvitusta.

Monet kertovat tarinoilla olevan myös kehoa ja mieltä rentouttava vaikutus.

On varsin loogista, että kerronnalliset fiktiot ovat rentouttavampia kuin tiukka tietokirjallisuus, johon luonnollisesti keskittyy hyvin intensiivisesti.

Kaikenlainen “self-help” -kirjallisuus on myös nykyään todella suosittua.

Äänikirjojen avulla voi nykypäivän valikoimalla kehittyä lähes missä tahansa taidossa ja kyvyssä.

Äänikirja voi esimerkiksi auttaa selviämään parisuhteen särkymisestä aiheutuneista sydänsuruista.

Muutamissa kuukausissa saa helposti kuunneltua useita kirjoja erosta selviämiseen.

Tylsät rutiinit voivat muuttua äänikirjojen avulla mielekkäiksi

Parhaat äänikirjat arjen askareisiin

Kuinkahan suuri osa päivistämme kuluu rutiininomaisten askareiden suorittamiseen?

Esimerkkitilanteita, joihin äänikirja voisi tuoda huomattavaa lisäarvoa, ovat esimerkiksi:

  • Siivoaminen
  • Automatka töihin tai oikeastaan ihan minne vaan
  • Suorittava työ (duunarit tietää mistä puhumme)
  • Pyöräily
  • Koiran ulkoilutus

Koska me fiksukuluttaja.fi:n kirjoittajat olemme kaikki äänikirjojen suuria ystäviä, löydämme itsemme usein keskustelemasta äänikirjojen mahdollisuuksista ja antamasta (ja vastaanottamasta) kirjavinkkejä tuttavillemme.

Kenties paras esimerkki äänikirjojen elämää mullistavasta vaikutuksesta on eräs tuttavamme, joka työskentelee varastomiehenä terminaalissa.

Hänen työnsä sisältää pääasiassa elintarvikkeiden pakkaamista ja lajittelua.

Tämä ystävämme oli pitkään valitellut työn yksitoikkoisuutta ja tylsyyttä.

Hänen mukaansa rutiininomaiset hommat eivät kehittäneet häntä mitenkään ja koko elämä tuntui merkityksettömältä.

Kirjoja hän ei ollut koskaan lukenut vapaa-ajallaan, eikä kuulemma aio alkaa lukemaankaan, koska “aika ja keskittyminen eivät riitä”.

Suosituksestamme hän teki ilmaistunnukset Storytel-palveluun ja alkoi kuunnella töiden lomassa talouteen ja sijoittamiseen keskittyvää kirjallisuutta.

Pian hän oli kahlannut useita kirjoja ja innostunut sijoittamisesta niin, että hänen kanssaan keskustellessa tuli tunne, että kaverihan on tässä aiheessa kohta asiantuntija.

Keskustelujemme aiheet vaihtuivat töiden tylsyyden kiroamisesta sijoituskohteiden ihmettelemiseen.

Ystävämme mukaan sijoittamisen aloittaminen vähensi työn merkityksettömyydestä aiheutuvaa ahdistusta, koska hänen lukemansa perusteella sijoittamisella voisi parhaimmillaan saavuttaa vuosien saatossa jopa taloudellisen riippumattomuuden.

Tarinan opetus on se, että äänikirjojen tuominen mukaan tekemiseen, joka muuten on menettänyt hohtonsa, lisää tekemisen mielekyyttä.

On täysin mahdollista löytää elämään uusi suunta ottamalla äänikirjat mukaan oman arkensa yksitoikkoisiin askareisiin.

Mistä sitä koskaan tietää, mihin kuuntelukirjojen ihmeellinen maailma vie..

Äänikirja on eettinen ja kestävä hankinta

Alan ammattilaiset mainitsevat muun muassa tässä artikkelissa, että äänikirjat tai audiokirjat ovat perinteisen kirja-alan kauan kaivattu digitaalinen pelastaja.

Kirjakauppojen hyllyissä on rajallinen määrä kapasiteettia ja kirjastoissa voidaan pitää maksimissaan vain tietty määrä lainattavia teoksia.

Digitaalinen kirja skaalautuu ja striimaa vaikka miljoonien ihmisten korviin yhtä aikaa. Valmistukseen ei kulu raaka-aineita eikä prosessi siten rasita luontoa.

Digitaalisessa muodossa olevan kirjan kannet eivät rapistu kirjahyllyn perukoilla eivätkä sivut pääse kellastumaan.

Tämän kappaleen alussa mainitussa Ilta-Sanomien artikkelissa Bookbeatin liiketoimintavastaava Sari Forsströn mainitsee myös, miten äänikirja-muoto pidentää koko kirjan elinkaarta.

Useiden vanhojen teosten, kuten Mika Waltarin Sinuhe Egyptiläinen ja Arto Paasilinnan klassikot ovat saaneet jatkoa suosiolleen äänikirjan muodossa.

Ilman mahdollisuutta äänikirjamuotoon ihmiset eivät välttämättä enää löytäisi vanhoja klassikoita, eikä niistä ehkä tehtäisi enää uusia kalliita painoksia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä äänikirjoista

Mikä on äänikirja?

Äänikirja on kuunneltavassa muodossa kulutettava digitaalinen kirjallinen teos, joka löytyy usein myös tavallisena kirjana.

Mikä on äänikirjan ja E-kirjan ero?

E-kirja on digitaalinen kirja, jota luetaan oman laitteen, kuten älypuhelimen tai tietokoneen ruudulta. Äänikirjaa kulutetaan vain kuuntelemalla.

Miten lainaan äänikirjan?

Äänikirjan voi lainata ilmaisesta kirjastosta omalla kirjastokortilta. Useat sovellukset tarjoavat kuitenkin kuukausitilaajilleen rajattoman kuunteluoikeuden tuhansiin kirjoihin.

Mistä löytää parhaat äänikirjat?

Äänikirjoja saa kuukausitilauksella rajattomasti äänikirjastoista, kuten Storytelilta tai BookBeatilta. joiden valikoima on loistava. Ilmaisia kirjoja löytyy jonkin verran mm. myös Yleltä ja YouTubesta.

Millä äänikirjoja kuunnellaan?

Äänikirjoja kuunnellaan omalla älylaitteella, kuten puhelimella tai tabletilla. Myös tietokoneen kautta voi kuunnella. Ääni kuuluu joko laitteen mikrofonista tai kuulokkeista, jos olet liittänyt ne laitteeseen.

Mitä äänikirjat maksavat?

Yksittäinen äänikirja voi olla ilmainen tai maksaa arviolta 5-50€ / kirja väliltä. Kuukausitilaukset rajattomiin kuunteluoikeuksiin maksavat noin 8,90 - 19,90€ / kuukausi.

Etusivu » Vertaa » Äänikirjat
Vieritä ylös