Elisa Kirja: Kokemuksia omalaatuisen toimintamallin äänikirjapalvelusta

Elisa äänikirjat

Etsitkö Elisa Kirja kokemuksia? Siinä tapauksessa olet tullut oikeaan paikkaan.

Luettuasi tämän artikkelin osaat arvioida, sopiiko Elisa Kirja -palvelu sinun tarpeisiisi.

Elisa Kirjalla on tällä hetkellä voimassa kahden viikon ilmainen kokeilujakso.

Elisa Kirja on suomalainen toimija äänikirjamarkkinoilla.

Kirjoja kuunnellaan ladattavan sovelluksen avulla ja kirjavalikoimakin on jo varsin laaja.

arvosteluElisa Kirja toimii hieman eri tavalla kuin muut yleisimmät äänikirjapalvelut. Elisa ei ole niinkään rajaton kirjojentoistopalvelu, vaan muistuttaa enemmän perinteistä kirjakauppaa sähköisessä muodossa.

Kuukausimaksu on Elisa Kirjassa muita palveluja edullisempi, mutta ei anna käyttöösi rajatonta ääni- ja E-kirjojen kirjastoa.

Maksamalla kuukausimaksua saat joka kuukausi käyttöösi kaksi krediittiä, joilla voit lunastaa kaksi kirjaa. Palvelusta voit myös ostaa lisää kirjoja kertamaksulla itsellesi.

Lunastettuasi kirjan itsellesi joko krediiteillä tai rahalla, säilyy se laitteessasi vaikka peruuttaisitkin myöhemmin Elisa Kirjan tilauksen.

Kätevin tapa lukea Elisa Kirjan tarjoamia ääni- ja E-kirjoja on suoraan puhelimeesi tai tablettiisi ladattavan sovelluksen kautta. Palvelu toimii myös tietokoneella ja lukulaitteilla.

Elisa Kirja valikoima

Elisa Kirjaston valikoima

Elisa Kirja tarjoaa melko laajan valikoiman sekä ääni- että E-kirjoja. Kategoriat ovat:

 • Dekkarit ja jännitys
 • Kaunokirjallisuus
 • Tietokirjat
 • Lastenkirjat
 • Nuortenkirjat
 • Harlequin
 • Oppikirjat
 • Sarjakuvat
 • Kuunnelmat
 • Itsejulkaisut
 • Ilmaiset klassikot

Lisäksi palvelu tarjoaa muutaman alakategoriavaihtoehdon, jolla valikoimaa saa rajattua entisestään.

Elisa Kirjan valikoimasta vain osa on käytettävissä kuukausitilauksen kautta saaduilla krediiteillä, muut kirjat on ostettava erikseen vielä kuukausihinnan päälle.

Kirjojen saatavuus voi siis koitua pulmaksi kuukausitilaajille, sillä haluamaasi kirjaa ei välttämättä ole mahdollista ostaa krediiteillä, jolloin siitä joutuu maksamaan erikseen.

Lisäksi krediiteillä on tällä hetkellä saatavilla vain suomenkielistä aineistoa, vaikka Elisa Kirjan valikoimiin kuuluu laajasti myös englannin- ja ruotsinkielisiä teoksia.

Mielenkiintoinen lisä valikoimassa ovat oppikirjat. Ne ovat kuitenkin esimerkki kirjaryhmästä, joita ei saa krediiteillä itselleen. Oppikirjat tulee ostaa erikseen ja niiden hinnat pyörivät alle kymmenestä eurosta yli viiteenkymmeneen euroon per kirja.

Valikoima ei ole kirjamäärältään niin laaja kuin muissa äänikirjapalveluissa, mutta kattaa silti tuhansia teoksia klassikoista uutuuksiin.

Mikäli haluta täysin rajattoman äänikirjaston, suosittelemme Storyteliä.

Elisa Kirja sovelluksen ominaisuudet

Elisa Kirja sovellusYleisimmissä äänikirjapalveluissa olemme tottuneet rajattomaan kirjojen kuunteluoikeuteen. Elisa Kirja -sovellus tuntuu siis tähän verrattuna erilaiselta.

Sovelluksessa sinulla on kuunteluoikeus vain rahalla tai krediiteillä lunastamiisi kirjoihin, ei siis koko valikoimaan.

Omassa Elisa Kirjan kirjahyllyssäsi näet käytössä olevat kirjasi.

Kun lunastat uuden kirjan, se ladataan automaattisesti laitteellesi. Tämä tarkoittaa sitä, että kuuntelu ei ole riippuvainen verkkoyhteydestä ja onnistuu missä tahansa (huomioi, että kirjan lataushetkellä laitteessa on oltava internetyhteys).

Miinuspuolena on, että kirjojen kuuntelu sovelluksessa lataamatta kirjaa laitteelle ei ole lainkaan mahdollista ja ladatut kirjat voivat viedä paljon laitteesi muistia.

Koska Elisa Kirja -palvelu ei anna käyttöösi mahdollisuutta kuunnella rajattomasti kirjoja siellä täällä tai hypätä nopeasti kirjasta toiseen, tulee mietittyä harkitummin, mitä kirjoja haluaa kuunnella.

Suurimmassa osassa kirjoista tarjolla on ilmainen äänikirja tai vähintään lukunäyte siinä, joka auttaa ostopäätöksen teossa.

Mikäli käytössäsi on Android-laite, voit ostaa kirjoja suoraan sovelluksen kautta esimerkiksi puhelimellasi.

Kirjan ostaminen on näppärää ja tapahtuu haluamasi kirjan kohdalla Osta-napin kautta.

Huomioitava seikka on, että Applen laitteita käyttävät eivät voi ostaa kirjoja sovelluksen kautta. Mikäli käytössäsi on iPhone, kirjojen osto tapahtuu käyttämällä internet-selainta. Ostaaksesi kirjan sinun tulee kirjautua Elisan Kirjan verkkokauppaan osoitteeseen kirja.elisa.fi.

Kirjan ostamisen jälkeen voit palata takaisin sovellukseen sitä kuuntelemaan. Vaikka kirjojen osto tapahtuukin verkkokaupassa nopeasti, tuntuu käytäntö hieman monimutkaiselta ja voi aiheuttaa päänvaivaa.

Kuunteluominaisuuksiltaan Elisa Kirjan sovellus on hyvä. Kuuntelun voit keskeyttää ja jatkaa seuraavalla kerralla samasta kohdasta, mihin jäit. Sovellusta voi myös käyttää usealla eri laitteella.

Kirjanmerkkien teko onnistuu niin ääni- kuin E-kirjoihinkin. Torkkukytkimen avulla kirjan toistaminen katkeaa asettamasi ajan jälkeen. Kuuntelunopeutta voit säätää itsellesi sopivaksi.

Elisa Kirja tarjous ja alennuskoodi

Elisa Kirja -palvelua on mahdollista kokeilla ilmaiseksi kahden viikon ajan ja päättää sen jälkeen, haluaako palvelun käyttöä jatkaa mahdollisesti kuukausijäsenenä.

Ilmaisjakson hyödyntäminen kannattaa, sillä sen aikana opit Elisa Kirjan toimintamallin ja tulet tutuksi palvelun kanssa.

Hyödynnä ilmainen kokeilujaksosi tästä

Rekisteröidyttyäsi palveluun, saat ilmaiseksi kaksi krediittiä, joilla voit lunastaa ensimmäiset valitsemasi äänikirjat ja aloittaa kuuntelun.

Mikäli et irtisano tilaustasi kahden viikon kuluttua, sinulta veloitetaan kuukausihinta ja saat taas kaksi uutta krediittiä kirjojen hankkimista varten.

Elisa Kirja ei sido ilmaisjakson tilaajia jäsenyyteen, vaan voit peruuttaa tilauksesi ilmaiseksi milloin tahansa.

Vaikka päätyisit lopettamaan tilauksen, Elisa Kirjan hyvä puoli on se, että lunastamasi kirjat saat omaksesi ja ne säilyvät käytössäsi jatkossakin.

Elisa Kirjan tilausvaihtoehdot & hinta

Testasimme aluksi hieman monimutkaiselta kuulostavaa palvelua saadaksemme jaettavaksi kattavia Elisa Kirja kokemuksia.

Elisa Kirjan kautta voit ostaa kirjoja yksitellen tai ryhtyä kuukausijäseneksi.

Kuukausijäsenyyden hinta on edulllinen, maksat siitä 8,90 €/kk.

Hintaero muihin vastaavanlaisiin äänikirjapalveluihin tulee siitä, että rajattoman kuunteluoikeuden sijaan Elisa Kirjan toimintamalli perustuu krediitteihin.

Maksamalla kuukausimaksua saat joka kuukausi käyttöösi kaksi krediittiä. Kuukausijäsenille tarkoitetut kirjat maksavat yhden krediitin per kirja, eli kuukaudessa voit lunastaa itsellesi kaksi kirjaa.

Krediittejä ei ole pakko käyttää joka kuukausi, vaan voit kerryttää tilillesi maksimissaan 10 krediittiä.

Kuukausijäsenille tarkoitetut kirjat tunnistaa sivuilla krediittilogosta. Muut kirjat saat luettavaksesi ostamalla ne kertamaksulla. Kirjojen hinnat vaihtelevat suuresti, mutta ison osan kirjoista saat ostettua 10-20 euron hintaan, joka tekee digitaalisesta aineistosta kuitenkin painettua kirjaa edullisemman.

Elisa Kirjasta voit ostaa haluamiasi kirjoja itsellesi myös ilman kuukausijäsenyyttä.

Maksaa voit verkkopankilla, Debit- tai Credit-kortilla, MobilePaylla tai Elisa Laskulla.

Elisa Kirja peruutus & irtisanominen

Elisa Kirjan kuukausijäsenyyden voit irtisanoa milloin tahansa kirjautumalla palveluun omilla tunnuksillasi.

Mikäli käyttäjätilillesi jää krediittejä irtisanomisen jälkeen, tulee ne käyttää 30 päivän kuluessa.

Kun irtisanoutumisestasi on kulunut 30 päivää, käyttämättömät krediitit poistuvat tililtäsi.

Elisa Kirjan kautta hankkimasi ääni- ja E-kirjat säilyvät sovelluksessa kuunneltavissasi myös sen jälkeen, kun olet irtisanonut tilauksen. Tässäkin palvelu siis poikkeaa muista äänikirjapalveluista, joissa aineiston käyttöoikeus lakkaa tilauksen päätyttyä.

Yhteenveto

Elisa Kirja kokemuksia lukiessa käy selväksi, että palvelu eroaa toimintamalliltaan muista suurista äänikirjoja tarjoavista palveluista.

Elisa Kirjan käyttö onnistuu joko kuukausijäsenenä, jolloin maksat kuukausimaksua ja saat joka kuukausi käyttöösi krediittejä, joilla saat hankittua itsellesi ääni- ja E-kirjoja palvelusta.

Elisa Kirjan tarjoamat kirjat ovat ostettavissa myös rahalla. Mikäli haluat kuukausijäsenenä lisää kuunneltavaa, voit ostaa kirjoja laajasta valikoimasta. Kirjoja voi myös ostaa palvelusta ilman kuukausijäsenyyttä.

Äkkiseltään Elisa Kirjan toimintamalli vaikuttaa kieltämättä hieman monimutkaiselta, mutta se tulee pian tutuksi, kun asiaan perehtyy.

Siksi suosittelemmekin lämpimästi kokeilemaan ilmaiseksi Elisa Kirjaa kahden viikon ajan.

Elisa Kirja sopii erityisesti heille, jotka:

 • Tietävät minkä tyylisiä kirjoja haluavat kuunnella
 • Haluavat tehdä harkittuja ostopäätöksiä ja ovat tarkkoja rahankäyttäjiä
 • Haluavat maksaa vain niistä kirjoista, joita kuuntelevat
 • Eivät käytä äänikirjoja niin paljon, että tarvitsisivat rajattoman kuunteluoikeuden koko aineistoon
 • Haluavat saada digitaaliset kirjat pysyvästi omakseen

Kuukausijäsenyyden hinta Elisa Kirjassa on edullinen, ja tällä hinnalla saat itsellesi kaksi kirjaa joka kuukausi.

Hintatietoisille Elisa Kirja voi siis olla oiva valinta.

Mikäli olet äänikirjojen suurkuluttaja, tämä palvelu ei ehkä ole sinulle tehty.

Pisteet Elisa Kirjalle myös siitä, että palvelusta voi käydä ostamassa myös yksittäisiä kirjoja ilman jäsenyyksiä. Mikäli haluat nauttia muutamasta äänikirja-uutuudesta siellä täällä, mutta et kuuntele äänikirjoja säännöllisesti, Elisa Kirjan kautta tämä onnistuu kertamaksulla.

Kokeile Elisa Kirjaa ilmaiseksi tästä
Etusivu » Vertaa » Äänikirjat » Elisa Kirja kokemuksia
Vieritä ylös