Paras äänikirjasovellus 2022: Valitse vertailusta sinulle sopivin

Paras äänikirjasovellus

Äänikirjojen suosio on valtavassa nousussa.

Kuinka valita juuri itselle paras äänikirja sovellus? Onko palveluissa oikeasti eroja? Mitä hinnoittelussa pitäisi ottaa huomioon? Mistä tietää mikä sovellus on paras paljon kuuntelevalle perheelle ja mikä harvoin kuuntelevalle sinkulle?

Tähän kaikkeen löytyy perinpohjainen vastaus alta. Sitä ennen kuitenkin lyhyt yhteenveto tutkimuksestamme, mikäli etsit nopeaa vastausta:

Paras äänkirjasovellus:

 • Kun valikoima ratkaisee, vertailun kokonaisvaltainen voittaja: Storytel
 • Perheet (minkä tahansa kokoiset): Storytel
 • Pariskunnat: Nextory
 • Heille, jotka kuuntelevat vähemmän: Nextory tai BookBeat

Saat juuri nyt Fiksukuluttajan kautta erikoisedun sekä Storyteliin että Nextoryyn (yhteistyö ei vaikuta suositukseemme parhaasta äänikirjasovelluksesta). Voimme tarjota lukijoillemme kumpaankin poikkeuksellisen hyvän 30 päivän ilmaisen kokeilujakson!

Tutkimme suosittuja äänikirjasovelluksia, jotta saisit helposti selville, mikä olisi juuri sinulle sopivin sovellus.

Tarkastelussa olivat BookBeat, Storytel, Nextory, Elisa Kirja, Supla ja Suomalainen Plus.

Alla äänikirjasovellukset vertailussa eri ominaisuuksien valossa omissa kategorioissaan.

Millä sovelluksella on paras valikoima?

Storytel valikoima

Äänikirjasovellusta valittaessa valikoimalla on tietenkin suurin merkitys. Saatavilla olevissa palveluissa onkin jonkin verran eroja, joten valikoimaan on hyvä tutustua etukäteen – mikä on mahdollista kaikkien palveluiden ilmaista kokeilujaksoa hyödyntämällä.

Mitä kaikkea sovelluksista sitten löytyy?

Storytel mainostaa olevansa suurin pohjoismainen äänikirjasovellus ja palvelusta löytyykin yli 200 000 äänikirjaa. Valikoimassa on joukko uusimpia tulokkaita, kirjallisuuden tunnetuimpia klassikoita sekä kattavasti esimerkiksi tietokirjoja.

BookBeatin valikoima on yli 100 000 äänikirjan kokoinen ja Storytelin tavoin palvelusta löytyy kauno- sekä tiedekirjallisuutta. Vaihtoehtoja on lisäksi molemmissa kattavasti lastenkirjojen osalta.

Aikuisille on lisäksi saatavilla eroottisia äänikirjoja.

Yli 100 000 äänikirjan valikoimaa tarjoaa myös Nextory, joka on valikoiman osalta lähellä Storytelia ja BookBeatia. Myös Nextoryssa riittää niin kauno- että tiedekirjallisuutta sekä vaihtoehtoja lapsille ja nuorille.

Valikoiman osalta Elisa Kirja, Supla sekä Suomalaisen Kirjakaupan äänikirjapalvelu Suomalainen Plus jäävät hieman kolmen muun palvelun jalkoihin numeroiden valossa.

Kaikista löytyy kyllä kymmeniätuhansia kirjoja, valikoiman tarjotessa luettavaa uutuuskirjoista klassikoihin, mutta pelkkien numeroiden valossa valikoimat ovat pienemmät.

Lähes kaikissa äänikirjasovelluksissa on suomenkielisen kirjallisuuden lisäksi jonkin verran ruotsin- ja englanninkielistä kirjallisuutta.

Storytel ja BookBeat tarjoavat kuunneltavaa myös muun muassa espanjaksi ja saksaksi.

Onko ominaisuuksissa merkittäviä eroja?

Valikoiman lisäksi parhaan äänikirjasovelluksen valintaan vaikuttavat palvelun ominaisuudet.

Niiden osalta eri palveluissa ei ole ihan hirveästi eroja. Kaikki mainitut palvelut (BookBeat, Storytel, Nextoy, Elisa Kirja, Suplja ja Suomalainen Plus) toimivat:

 • Kirjautumalla palveluun nettiselaimessa
 • Lataamalla sovellus tablettiin, älypuhelimeen tai tietokoneelle – sovellukset ovat kaikki saatavilla niin Android että iOS –käyttöjärjestelmiin

Kaikki palvelut mahdollistavat lisäksi kirjojen kuuntelemisen offline-tilassa.

Voit siis ladata haluamasi kirjan käyttämällesi laitteelle ja kuunnella kirjaa sitten ilman nettiyhteyttä.

Lisäksi kaikki sovellukset mahdollistavat äänikirjan lukunopeuden säätelyn – voit siis nopeuttaa tai hidastaa sitä, kuinka nopeasti kirjan lukija puhuu.

Mutta niitä erojakin löytyy kyllä jonkin verran ja tietyt toiminnot voivat tehdä sovelluksista sinulle huomattavasti kiehtovamman.

Tässä muutamia esimerkkejä palveluiden parhaimmista toiminnoista:

BookBeatissa, Storytelissa ja Nextoryssa on vanhemmille toiminto, jonka avulla voit luoda lapselle oman tilin. Tällöin lapset näkevät vain lapsille ja nuorille soveltuvat äänikirjat, joten sinun ei tarvitse pelätä, että he voivat kuunnella sopimattomia kirjoja.

Huomioi myös, että näiden sovellusten tilitoimintoa on mahdollista hyödyntää myös toisen aikuisen käyttäjän osalta. Näin voit siis kuunnella samalla tilillä useampia kirjoja samaan aikaan. Elisa Kirja, Supla ja Suomalainen Plus eivät ainakaan vielä tarjoa tätä mahdollisuutta.

Lisäksi BookBeat, Storytel, Nextory, Elisa Kirja ja Suomalainen Plus tarjoavat uniajastimen.

Tämän avulla äänikirjaa voi huoletta kuunnella esimerkiksi iltaisin ennen nukkumaan menoa. Sovelluksissa on mahdollista säätää tietty aika, jolloin äänikirja lopettaa automaattisesti. Voit nukahtaa ilman, että kirja jatkaa tarinointiaan aamuun asti!

Hinta: Mikä äänikirjasovellus juuri teidän kannattaa valita?

Entäpä sitten se hinta? Fiksu kuluttaja huomioi myös palveluiden hinta-laatusuhteen, joten sitäkin tulee tarkastella äänikirjapalveluiden osalta. Tässä katsaus jokaisen sovelluksen tarjoamiin erilaisiin paketteihin ja siihen, mitä hintaan sisältyy:

BookBeat

BookBeat sovellus

BookBeatin hinnat ovat varsin selkeät ja voit valita itsellesi sopivan paketin seuraavista vaihtoehdoista:

 • BASIC – 9,99 euroa kuukaudessa, jolloin voit kuunnella äänikirjoja 20 tuntia kuukaudessa.
 • STANDARD – 14,99 euroa  kuukaudessa, jolloin voit kuunnella äänikirjoja jopa 100 tuntia kuukaudessa.
 • PREMIUM – 19,99 euroa kuukaudessa, jolloin saat kuunnella äänikirjoja rajattomasti.
 • Lisätili käyttäjätiliin maksaa 4,90-7,99 euroa per käyttäjä ja voit lisätä yhteensä neljä uutta tiliä saman käyttäjätilin alle (yhteensä siis 5 profiilia per tili).

BookBeat rajoittaa siis Basic- ja Standard-tileillä kirjojen kuunteluaikaa, mutta ei sitä kuinka montaa eri kirjaa voit kuunnella. Kaikki palvelun äänikirjat sisältyvät siis maksuun.

Storytel

Storytel sovellusStorytelin äänikirjatilaus tarjoaa seuraavat vaihtoehdot:

 • BASIC – 9,99 euroa kuukaudessa, jolloin saat kuunnella äänikirjoja 20 tuntia kuukaudessa. Käyttäjätiliin sisältyy yksi aikuinen ja yksi lapsi.
 • UNLIMITED – 16,99 euroa kuukaudessa, jolloin saat kuunnella äänikirjoja rajattomasti. Käyttäjätiliin sisältyy yksi aikuinen ja yksi lapsi.
 • UNLIMITED FAMILY – 22,98 euroa kuukaudessa, jolloin rajattoman lukuoikeuden saavat kaksi aikuista ja kaksi lasta.
 • UNLIMITED FAMILY PLUS – 28,97 euroa kuukaudessa, jolloin saat rajattoman kuunteluoikeuden kolmella aikuiselle sekä kolmelle lapselle.

Paketeissa on siis vaihtoehtoja perheille ja kaikkiin tilauksiin kuuluvat kaikki palvelun äänikirjat.

Nextory

Nextory sovellusNextoryltakin löytyy muutamia eri tilausvaihtoehtoja, jotka toimivat seuraavin hinnoin:

 • PRONSSI – 11,99 euroa kuukaudessa, jolloin voit kuunnella kuukaudessa 30 tuntia äänikirjoja. Käytössäsi on palvelun koko valikoima.
 • KULTA – 16,99 euroa kuukaudessa, jolloin saat rajattoman kuuntelu- ja lukuoikeuden sivuston kirjoihin.
 • PERHE – 20,99-27,99 euroa kuukaudessa, jolloin kaikki kirjat ovat heti käytettävissä ja käyttäjätilille on mahdollista liittää 2-4 käyttäjää.

Perhetilin hinta kohoaa siis käyttäjämäärän mukaan, mutta kaikki kirjat ja rajaton äänikirjojen kuuntelu kuuluvat pakettiin.

Elisa Kirja

Elisa Kirja sovellusElisa Kirja toimi aiemmin hieman eri tavoin hinnoittelun ja palveluiden osalta.

Et voinut kuunnella äänikirjoja rajattomasti, vaan sait joka kuukausi käyttöösi kaksi krediittiä, joiden avulla oli mahdollista lunastaa kaksi kirjaa.

Nykyään Elisa Kirjan sovellus toimii tuttuun tapaan: kiinteällä kuukausihinnalla saat kuunnella äänikirjoja niin paljon kuin haluat.

Elisa Kirjan hinta on:

 • ELISA KIRJA KUUKAUSITILAUS – 16,99 euroa kuukaudessa, jolloin voit kuunnella äänikirjoja rajattomasti

Voit myös ostaa e- ja äänikirjoja yksittäin. Äänikirjojen hinnat yksittäin ostettuna vaihtelevat kirjasta toiseen.

Suomalainen Plus

Suomalainen.com Plus sovellusSuomalainen Plus tarjoaa yhden tilausvaihtoehdon, joka on:

· SUOMALAINEN PLUS – 16,95 euroa kuukaudessa, jolloin saat kuunteluoikeuden kaikkiin sivuston äänikirjoihin yhdelle käyttäjälle.

Supla

Supla sovellusSuplan palvelun hinta on:

· SUPLA+ – 14,99 euroa kuukaudessa, jolloin saat rajattoman kuunteluoikeuden palvelun äänikirjoihin.

Kaikkia palveluita on mahdollista kokeilla ilmaiseksi 14 päivän ajan!

Mutta mikä onkaan se paras palvelu hintoja vertaillessa?

Halvin vaihtoehto yhdelle

Kun haluat kuunnella äänikirjoja yksiksesi, olitpa sitten sinkku tai muuten vaan perheen ainut äänikirjojen ystävä, mikä palvelu on paras valinta?

Paljon riippuu tietenkin siitä, kuinka paljon tykkäät kuunnella.

Halvimman kuukausimaksun tarjoavat Storytel ja BookBeat (molemmat 9,99€/kk).

Molempiin vaihtoehtoihin sisältyy 20 tuntia palvelun käyttöaikaa kuukaudessa sekä pääsy koko kirjavalikoimaan.

Kympin kuukausimaksu on todella edullinen ja 20 tuntia kuunneltavaa kuukaudessa on varsin runsaasti.

Mikäli 20 tuntia kuukaudessa ei riitä sinulle ja haluat rajattoman kuunteluoikeiden, ovat suosikkimme Nextory (16,99€/kk) ja Storytel (16,99€/kk).

Toki esimerkiksi Supla on periaatteessa pari euroa halvempi (14,99€/kk), mutta valikoima on kuitenkin niin monta tuhatta kirjaa pienempi, että yllä mainitut kolme ovat paljon kuuntelevalle parempi vaihtoehto.

Halvin vaihtoehto pariskunnille

Äänikirjat ovat hyvää ajanvietettä myös pariskunnille ja halvin rajaton vaihtoehto pariskunnille on Nextory tai Storytel. Kahden käyttäjän osalta Nextoryn hinta on 20,99 euroa kuukaudessa, kun taas Storytelin UNLIMITED FAMILY -paketti maksaa 22,98 euroa kuukaudessa.

Mikäli molemmat kuuntelevat äänikirjoja suhteellisen vähän, on vähän kuuntelevalle pariskunnalle paras vaihtoehto BookBeat.

Heidän Basic –tili yhdellä lisätilillä varustettuna maksaa 14,89 euroa kuukaudessa.

Halvin vaihtoehto perheille

Perheiden kannattaa suunnata katseet Storyteliin.

Pienemmälle perheelle, esimerkiksi yhdelle lapselle ja aikuiselle, paras rajaton vaihtoehto on Storytelin BASIC-peruspaketti (9,99€/kk), jossa tulee automaattisesti mukana yksi tili lapselle.

Mikäli 20 tuntia kuunneltavaa kuukaudessa ei riitä teille, kannattaa tutustua BookBeatin STANDARD-pakettiin yhdellä lisäprofiililla. Näin saatte 100 kuuntelutuntia kuukaudessa yhteishintaan 20,98 €/kk.

Jos lapsia on kaksi, rajattomalla kuunteluoikeudella edullisimman palvelun tittelin vie Storytelin FAMILY (22,98€/kk).

BookBeatilta saatte kolmen henkilön tilin noin euron halvemmalla (19,79€/kk), jos 20 tunnin kuuntelurajoitus ei teitä haittaa.

Suuremmille perheille paras valinta on Storytelin FAMILY PLUS -paketti (28,97€/kk). Sillä saatte rajattomasti kuunteluaikaa kuudelle eri henkilölle.

Vertailun vuoksi, BookBeatin Premium-tilaus viidelle henkilölle tulisi maksamaan 51,95€/kk ja Nextoryltä saa korkeintaan neljän henkilön tilauksen (hintaan 27,99€/kk).

Yhteenveto

Äänikirjat ovat erinomainen tapa rentoutua ja tutustua kirjojen ihanaan maailmaan. Vaihtoehtoja äänikirjasovellusten osalta löytyy runsaasti ja mikä parasta, pääset kokeilemaan eri vaihtoehtoja ilmaiseksi kahden viikon ajan.

Sovelluksissa on jonkin verran eroja niin hinnan, toimintojen että valikoiman osalta. Yllä olevat vinkit ovat toivottavasti antaneet hyvän kuvan palveluiden tarjonnasta ja mahdollisuuksista. Suosituksemme edullisten sovellusten osalta voivat myös auttaa valitsemaan.

Jokainen kuuntelija kuitenkin tietää loppupeleissä parhaiten mikä sovellus on itselle se oikea, joten kannattaa rohkeasti kokeilla eri vaihtoehtoja – varsinkin kun niin voi tehdä täysin ilmaiseksi!

Etusivu » Vertaa » Äänikirjat » Paras äänikirja sovellus
Vieritä ylös