Deittisivut ja deittipalvelut vertailussa 2024

Deittisivut ja deittipalvelut

Päätin hieman spontaanisti kokeilla, tutkia ja arvostella lukijoiden iloksi erilaiset deittisivut ja deittipalvelut, joita netissä on tarjolla.

Onhan se selvää, että fiksu kuluttaja vertailee myös deittisivustot sekä niiden hinnat, eikä tyydy keskinkertaiseen tai surkeaan treffipalstaan.

Vaikka kirjoitan pääsääntöisesti talouteen liittyvistä aiheista, perehdyn mielelläni myös muiden kategorioiden parhaisiin tuotteisiin ja palveluihin.

Seuraavaksi esittelen kaikki maksulliset ja ilmaiset treffisivustot sekä deittisovellukset, joihin tutustuin huhtikuussa 2024.

Muutama deittisivu nousi kokeiluissani (sekä muiden kommentteja lukiessa) selkeästi ylitse muiden: Eliittikumppani, E-kontakti ja 50PlusMatch.

Ilokseni huomasin, että jokaista voi kokeilla ilmaiseksi ennen sen suurempia sitoutumisia, joten niin tein minäkin. Alla olevista linkeistä pääset sinäkin kokeilemaan:

Parhaat deittisivustot ovat usein maksullisia

Näinhän se yleensä kaikessa on, että laatu maksaa. Parhaat deittisivut eivät ole täysin ilmaisia, mutta onneksi kaikkia voi kuitenkin kokeilla ilmaiseksi.

Rakkauden löytäminen lienee sarjassamme niin tärkeä asia jokaiselle meistä, että sen eteen voi hieman varata myös budjettia.

Vai etkö olisi itse valmis maksamaan vaikka 20 euroa siitä, että saat paremman mahdollisuuden löytää sen oikean?

Paremmalla mahdollisuudella tarkoitan siis sitä, että moni ilmainen treffisivusto tai deittisovellus on valitettavasti täynnä epämääräistä porukkaa ja jopa feikkiprofiileja viestittelemässä ajan kuluksi.

Kun laitat hieman rahaa likoon, pääset kohtaamaan deittisivustolla muitakin seuraa etsiviä kumppaniehdokkaita, jotka ovat samalla tavalla motivoituneita laadukkaan parisuhteen löytämiseen.

Eliittikumppani

Eliittikumppani

Eliittikumppani nousee positiiviseen sävyyn esiin lähes jokaisessa deitti-aiheisessa keskustelussa sekä kaikilla arvostelusivustoilla, jotka arvioivat deittisivustoja.

Eliittikumppanin kerrotaan olevan sopiva valinta nimenomaan sille, joka etsii seuraa tositarkoituksella.

Sivustoa kokeillessa kaikesta todellakin huokui ammattimaisuus ja laatu.

Eliittikumppanin vahvuudeksi voi mainita:

 • Persoonallisuustesti, joka auttaa parinvalinnassa
 • Matching-menetelmä, joka tarjoaa juuri sopivat treffiehdokkaat
 • Laadukas käyttäjäkunta
 • Tarkka turvallisuusvalvonta (tarkoittaa muun muassa, että valeprofiilit poistetaan)

Etenkin persoonallisuustesti ja siihen pohjautuva Matching-systeemi erottaa Elittikumppanin kilpailijoistaan ja saa kiitosta käyttäjiltä.

Ymmärtäähän sen – tämä tekee sopivan parin löytämisestä helpompaa, nopeampaa ja todennäköisempää.

Toisin kuin jotkut luulevat, Eliittikumppaniin liittyäksesi sinun ei tarvitse olla korkeakoulutettu ja varakas. Sinulta odotetaan lähinnä sitä, että olet liikkeellä tosissasi ja valmis panostamaan rakkauden löytämiseen. Kyse on siis eniten motivaatiosta.

Suurin osa Eliittikumppanin käyttäjistä on yli 28-vuotiaita – villit nuoruusvuotensa jo eläneitä – suomalaisia sinkkuja.

Tämä lienee hyvä asia kaikille tosirakkautta etsiville. Joskin jäin hieman miettimään, että miksi 20-28 vuotias ei voisi olla tosissaan liikkeellä. Kaiketi siinäkin ikäluokassa on sille oikealle rakkaudelle valmiita nuoria sieluja.

Eliittikumppani on maksullinen deittipalvelu. Kuukausijäsenyys maksaa jäsenyyden pituudesta riippuen joitain kymppejä kuukaudessa.

Palvelua voi kuitenkin kokeilla täysin ilmaiseksi. Niin tein minäkin ja sain siten hyvän kuvan siitä, millainen sivusto Eliittikumppani on.

Pakko se on antaa itsekin pisteet Eliittikumppanille. Kaikinpuolin loistava ja laadukas

E-kontakti

E-kontakti

E-kontakti on 100% suomalainen treffipalsta.

Tämä todella suosittu ja tasokas deittipalvelu on nykyään Alma Median omistuksessa ja sillä on yli 350 000 käyttäjää (ei välttämättä kaikki aktiivisia).

E-kontakti sopii varsin laajalle joukolle eri ikäisiä seuranhakijoita. Mukana on 18-30 vuotiaita sinkkuja, mutta suurin segmentti löytyy yli 40-vuotiaista. Seuraa voi hakea sekä vastakkaisesta, että samasta sukupuolesta.

Sivuston tilastojen mukaan sukupuolijakauma on hyvin tasainen – naisia on noin 45%. Tämä on käsityksemme mukaan erittäin hyvä lukema treffisivustolle, joilla tuppaa usein olemaan suurempi miesylivoima.

E-kontakti eroaa Eliittikumppanista siinä, että sieltä löytyy enemmän nuoria ja siinä, että sivustolla voi etsiä seuraa myös rennompaan menoon.

Voit rajata seuraa hakiessasi hakua muun muassa näillä:

 • Etsin avioliittoa
 • Etsin romanssia
 • Haen seurustelusuhdetta
 • Haen matkatoveria

Jos et tiedä tarkemmin mitä haet, ei se ole ongelma. Itse rajasin seuran hakemisen vaan ikähaarukan, sukupuolen ja asuinpaikan perusteella.

Laadukas deittisovellus kun on, E-kontaktin käyttäminen kaikilla herkuilla maksaa jonkin verran.

Sivustoa voi kuitenkin kokeilla ilmaiseksi ja pääsetkin esimerkiksi selailemaan muiden profiileja täysin ilman riskiä rahojen menettämisestä.

Monet kiistelevät siitä, kumpi on parempi, E-kontakti vai Eliittikumppani. Paremmuuteen vaikuttaa niin moni asia, että paha sitä on itsekään mennä sanomaan.

Oli miten oli, todennäköisesti kahdesta Suomen parhaasta deittisivustosta on kyse. Kokeilemalla selviää, millainen tuuri itsellä seuranhaussa käy.

50PlusMatch

50PlusMatch

Seuraava tarkastelussa ollut deittisivusto eli 50PlusMatch on nimensä mukaisesti yli 50-vuotiaille tarkoitettu deittipalvelu.

Yli 50-vuotiaat ovat sivuston mukaan viime vuosien kasvavin ikäryhmä nettideittailussa, eli sivuston perustajat ovat olleet oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Kyseessä on erittäin laadukas ja hyvää palautetta saanut deittisivu, joka panostaa käyttäjiensä turvallisuuteen ja perinpohjaiseen valeprofiilien kitkemiseen.

Jokainen uusi profiili tarkastetaan käsin, eli minkään tietokoneen algortimin läpi tällä sivustolle ei huijarit pääse livahtamaan.

Laatua nostaa tietysti myös se, että 50PlusMatch on maksullinen. Verrattuna Eliittikumppaniin ja E-kontaktiin, sivusto on varsin maltillisesti hinnoiteltu.

Puolen vuoden jäsenyyden hinta on vain 14,95 € kuukaudessa. Jos tilaat kerralla vain yhden kuukauden täysjäsenyyden, maksaa se 29,95 €.

Kuten jo ehdin tuossa introssa aikaisemmin hehkuttaa, tätäkin erinomaista deittisivustoa saa kuitenkin kokeilla täysin ilmaiseksi.

Ilmaiskokeilu sisältää:

 • Oikeuden selata muiden profiileja
 • Lukea jäsenten lähettämiä viestejä
 • Lähettää päivittäin 10 kiinnostusviestiä

Näiden ja muiden ilmaisversion ominaisuuksien avulla pääsee hyvin alkuun. Täyden hyödyn saa tietysti irti vain maksamalla, mutta kyllä tässä 50PlusMatch erottuu edukseen sen suhteen, miten paljon herkkuja ilmaisprofiililla saa.

Yli 50-vuotias voi mielestämme valita joko Eliittikumppanin tai 50PlusMatch:n. Se, kummasta se rakkaus lopulta löytyy, on varmasti myös sattumasta ja tuurista kiinni.

Parhaat deittisovellukset sopivat rentoon treffailuun

Tähän mennessä artikkelia olemme käsitelleet suosituimmat deittisivut, joilla on maksullinen täysjäsenyys ilmaiskokeiluilla höystettynä.

Seuraavaksi otetaan tarkasteluun parhaat deittisovellukset, jotka ovat tarkoitettu nimenomaan puhelimella tai tabletilla käytettäviksi.

Kyllä Eliittikumppanit ja muutkin sivustot puhelimella toimivat, mutta varsinaiset treffisovellukset kuuluvat mielestämme eri kategoriaan (samoilla linjoilla olivat alan asiantuntijat, joilta tätä kyselimme ollessamme hieman sekaisin alan termeistä).

Alla esitellyt seuranhakusovellukset saa auki omalla puhelimella tai tabletilla käden käänteessä. Ne voi ladata omasta sovelluskaupasta olipa käytössä sitten IOS tai Android käyttöjärjestelmä.

Kokeilukynnys on pieni, koska niiden käyttö on ilmaista.

Lähes kaikilla seuraavista deittisovelluksista on jokin erikoisominaisuus, jonka pyrin tuomaan esiin parhaani mukaan.

Tinder

Ahhh Tinder. Se kaikkien tuntema ja vihan sekä rakkauden tunteita vuorotellen kirvoittava deittisovellus.

Kukapa ei Tinderiä tietäisi? Täytyy myöntää, että ei minunkaan tarvinnut Tinderiä tätä artikkelia varten erikseen ladata, vaan kokemusta löytyi jo ennestään.tinder

Tinder on varmasti suosituin ja käytetyin ilmainen deittisovellus Suomessa (ja maailmalla). Sillä arvioidaan olevan noin 100 000 aktiivista käyttäjää Suomessa.

Sovelluksen käyttö perustuu “swaippailuun” eli kärjistettynä: houkuttelevan oloisen kumppaniehdokkaan kuva pyyhkäistään oikealle ja loput sipaistaan vasemmalle.

Kun kaksi ihmistä pyyhkäisee kumpikin toisensa oikealle, syntyy “match”, jonka kanssa voi aloittaa keskustelun.

Tinder ei tässä sen kummempia esittelyjä kaipaa, vaan todettakoon vain, että tästä deittisovelluksesta kannattaa lähteä liikkeelle varautuen siihen, että laatu ei ole kummoinen.

Vaikka moni on Tinderistä kumppanin löytänyt ja varmasti seikkailuseuraa saanut, suurin osa ruudulle ilmestyneistä profiileista tuskin on kovin laadukas.

Tinderiä käytetään paljon hupitarkoituksessa ja monen voi sanoa olevan koukuttunut sovelluksen räpläämiseen.

Jos minulta kysytään, niin pitäisin Tinderiä lähinnä apuna satunnaisten petikumppaneiden etsimiseen ja tosirakkautta hakisin Eliittikumppanista tai E-kontakista (tosi elämän ohella).

HappyPancake

HappyPancake eli suomalaisittain onnellinen pannukakku on ruotsalaislähtöinen deittisovellus, joka on tarkoitettu yli 25-vuotiaille.

Sovellus on ilmainen ja sillä on runsaasti aktiivisia käyttäjiä. Eniten treffailijoita löytyy 25-35-vuotiaiden ikähaarukasta.happypancake

Sovelluksen nimeä haetaan googlen hakukoneesta hämmentävän paljon, jopa 173 000 kertaa kuukaudessa erään hakusanatyökalumme mukaan. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Tinderiä etsitään noin 99 000 kertaa. Tästäkin voisi siis jo päätellä, että porukkaa tuolta sovelluksesta kyllä löytyy.

HappyPancakea kehutaan paljon siitä, että sillä voi aika hyvin filtteröidä sitä, kuka saa ottaa yhteyttä.

Haukkuja se saa suuresta määrästä mainoksia, jotka häiritsevät palvelun käyttöä. Tämä tosin normaalia ilmaisissa sovelluksissa.

Latasin itse sovelluksen ja selailin profiileja yhden lauantaiaamun. Täytyy sanoa, että ei HappyPancake kyllä ihan Tinderin veroinen ole. Käytettävyys oli keskinkertainen ja omalta alueeltani ei paljoa sinkkuja löytynyt.

Bumble

Bumble on ehdottomasti yksi suosituimmista deittisovelluksista, joita suomalainen voi käyttää. Bumblen erottaa muista sen varsin erikoinen toimintamalli:

Sovellus toimii niin, että vain naiset voivat aloittaa keskustelun. Tämäkös siistii sovellusta miesten liialliselta kisuttelulta ja samalla antaa naisille valtaa, jota ei muualla ole tarjolla (vai tuleeko muita paikkoja mieleen, jossa miehen keskustelunavaus naiselle on kielletty?).bumble

Bumblessa eteesi tarjotaan kuvia eri kumppaniehdokkaista. Sinun pitää sitten tykätä kuvista tai hylätä ne. Ennen päätöstä, voit selailla profiilia myös hieman kansikuvaa syvemmälle.

Jos tykkäyksen sinulta saanut henkilö tykkää sinusta takaisin, aloitteen tekeminen on naisen käsissä vuorokauden sisällä. Mies ei pääse viestittelemään, ennen kuin nainen siihen antaa mahdollisuuden.

Mies voi kuitenkin anoa lisäaikaa naisen viestille, käsitykseni mukaan toisen vuorokauden. Nainen saa tästä tiedon ja voi sitten pohtia, kannattaisiko sittenkin antaa tuolle miekkoselle mahdollisuus.

Bumble on ilmainen deittisovellus, joskin siihen voi ostaa rahalla jotain lisäominaisuuksia.

En lähtenyt niitä selvittämään sen tarkemmin, mutta tiesin entuudestaan esimerkiksi sen, että yhden maksullisen ominaisuuden avulla saa nähdä itsestä tykänneet tyypit ennen kuin on itse tykännyt heistä.

Bumble on varsin suosittu deittipalvelu ja sitä kehuvat (yllätys yllätys) etenkin naiset.

Miehet taas valittavat, että sovelluksen käytössä pärjäävät vain pinnalliset ja komeat miehet. Mukavat (mutta ei niin näyttävät) tyypit eivät saa mahdollisuutta.

Siinä tapauksessa jää vaihtoehdoksi lähinnä oman ulkonäön kohentaminen vaikka kuntosalilla ja parturissa, tai Tinderiin siirtyminen.

OKCupid

OkCupid on maailmalla valtavaan suosioon yltänyt treffisovellus, jota käytetään suhteellisen ahkeraan myös Suomessa.okcupid

OKCupidin erottaa esimerkiksi Tinderistä se, että sillä voi tutkia kumppaniehdokkaiden profiileja muutenkin, kuin vain ehdotuksia selaamalla.

Tämä deittisovellus on monen muun vaihtoehdon lailla ilmainen, joskin joitakin lisäominaisuuksia voi ostaa rahalla.

En ihan päässyt jyvälle, mistä näissä lisäherkuissa oli kyse, mutta ilmeisesti ainakin nämä hyödyt saa maksavana asiakkaana:

 • Profiilisi saa hieman enemmän näkyvyyttä
 • Voit tutkia muiden profiileja hieman tarkemmin

Olen sitä mieltä, että vaikka OKCupidilla on miljoonia käyttäjiä maailmalla, suomalaiselle sinkulle se ei ole kovin kummoinen vaihtoehto.

Käyttökokemus oli keskinkertainen ja hieman epäselvä. Sovellusta käytettäessä tuli jotenkin sellainen fiilis, että ei täällä ketään ole (ja teki mieli avata Tinder tai Eliittikumppani).

Tämä on ihan normaalia: eivät kaikki deittipalvelut toimi yhtä hyvin kaikissa maissa.

Voin kuitenkin lämpimästi suositella OKCupidia, jos käyt ulkomailla reissussa. Silloin tarjonta on varmasti (ainakin joissain matkakohteissa) parempi.

Grindr

Grindr on homoseksuaaleille miehille suunnattu seuranhakusovellus. Eikä mikä tahansa sellainen, vaan todennäköisesti koko maailman suosituin vain miehille suunnattu deittisovellus.

Gay-yhteisön ylistämä applikaatio antaa mahdollisuuden löytää seuraa mistä päin maailmaa tahansa.grindr

Mies seuraa voi hakea sekä hetken huumaan, ystävystymiseen, seurusteluun tai vakavaan parisuhteeseen. Grindr:iin ovat tervetulleita myös biseksuaalit ja vielä kokemattomat miehet.

Suomessa sovelluksella on ihan hyvin käyttäjiä, mutta parhaiten se pääsee oikeuksiin ulkomailla reissatessa. Miehet ovat vain parin pyyhkäisyn päässä kirjaimellisesti missä päin maailmaa tahansa.

Perinteiset deittisivustot tai deittisovellukset, kuten Tinder, ei salli viestittelyä ennen molemminpuolista tykkäämistä. Grindr eroaa tässä massasta ja sallii viestittelyn niillekin profiileille, jotka eivät ole osoittaneet sinulle mitään mielenkiintoa.

Grindr on ilmainen ja turvallinen.

Oman profiilin voi helposti poistaa ja luoda myöhemmin uudestaan.

Sovellus ei ota tietoja Facebookista eikä vaadi naamakuvaa. Tämä saattaa rohkaista ujompiakin bi-uteliaita kokeilemaan sovelluksen käyttöä ja seikkailua miesten maailmaan.

Minulla ei ole kokemusta, mutta olen kuullut, että Grindr on vahvasti painottunut sille “rennolle” puolelle. Sovelluksen avulla siis etsitään pääsääntöisesti vain seksiseuraa.

Jos kaipaat jotain enemmän, suosittelen mieluummin Eliittikumppania. Palvelussa on paljon sekä homo- että lesbokäyttäjiä ja käyttäjäkunta on tositarkoituksella liikenteessä.

Mikä deittipalvelu tai treffisovellus on mielestäni paras?

Mikäs näistä esitellyistä sitten on paras vaihtoehto seuran löytämiseen?

Noh, sehän tietysti riippuu hieman siitä, kuka kysyy ja mitä etsii. Homman voi tiivistää mielestäni seuraavasti:

Jos olet yli 18-29-vuotias sinkku, valitse E-kontakti. Jos olet 30-55 vuotias, liity Eliittikumppanille. Jos taas olet yli 55-vuotias, valitse jompikumpi aikaisemmista tai 50PlusMatch.

Nuoremmat rentoa deittailua kaipaavat voivat aivan hyvin kokeilla myös Tinderiä tai esimerkiksi OkCupid -sovellusta.

Lesboille suosittelen E-kontaktia ja Eliittikumppania. Homoille suosittelen samoja palveluita lisäten repertuaariin myös Grindr-sovelluksen.

Deittipalveluista ja seuranhakusovelluksista kirjoittaminen oli mukava kokemus. Näin sinkun näkökulmasta sivustojen ja Appien kokeilu oli mielenkiintoista ja hetkittäin jopa kutkuttavaa.

Suomalaisille on paljon vaihtoehtoja. Nykyään lähes kaiken voi tehdä etänä ja netissä, niinpä myös seuranhakupalveluihin on liittynyt runsaasti uusia seuranhakijoita. Nekin jotka ennen karttoivat netissä deittailua, ovat nyt antaneet deittisivuille mahdollisuuden.

Tässä lopussa erityiskiitos tämän artikkelin kirjoittamisessa apuna olleelle deittisivut.com tiimille, jolta kyselin asiantuntijamielipiteitä muutamiin epäselviin ja mieltäni askarruttaneisiin asioihin.

Deittisivut.com:lta löydät syvällisemmät arvostelut tässä minun artikkelissa esitellyistä deittipalveluista sekä kaikki loputkin treffipalstat, joita netistä niiden lisäksi löytyy.

Sivustolla avataan esimerkiksi sitä, millaisia “salasuhteisiin” erikoistuneet palvelut, kuten Victoria Milan todellisuudessa oikein ovat.

Arvostelujen lisäksi sivustolta löytyy paljon tietoa nettideittailusta ja vinkkejä esimerkiksi onnistuneen treffi-ilmoituksen tekemiseen. Suosittelen sivustoa lämpimästi. Muita vinkkejä treffailuun voi lueskella myös tästä Ylen jutusta.

Nettideittailu on lisääntynyt valtavasti viimeisen vuoden aikana. Tässäpä meikäläisen kontribuutio vaihtoehtojen vertailuun.

Jos löysit tästä artikkelista hyviä juttuja, niin jaa ihmeessä artikkelia SOME:ssa eteenpäin!

Etusivu » Vertaa » Deittisivut ja deittipalvelut
Scroll to Top