BookBeat vai Storytel: Kumpi kannattaa valita?

BookBeat vai Storytel

Moni pohtii, että kumpi suosittu äänikirjasovellus tulisi valita, BookBeat vai Storytel?

Lyhyt vastaus perustuen molempien kuukauden kokeilujaksoon ja tarkkaan perehtymiseen ja tutkimukseen eri ominaisuuksista: Storytel

Tämä onkin mainio uutinen sinulle, arvon lukija, sillä:

Fiksukuluttaja.fi sivusto tarjoaa eksklusiivisen 30 päivän ilmaisen kokeilujakson yhteistyössä Storytelin kanssa (normaalisti 14 vuorokautta).

Pidempi vastaus kysymykseen Storytel vai BookBeat pohdintoineen useiden eri ominaisuuksien perusteella löytyy alta:

BookBeat logo

Molemmista löytyy runsaasti suomenkielistä kirjallisuutta ja mahdollisuus sekä lukea, että kuunnella suosituimpia uutuuksia sekä klassikoita. Storytel logo

Sekä BookBeat että Storytel tarjoavat tällä hetkellä mahdollisuutta tutustua palveluun 14 päivän ajan ilmaiseksi.

Voit siis tämän vertailuartikkelin lisäksi kokeilla sovelluksia itse ja päättää vasta möyhemmin, kummassa jatkat tilaajana.

Alla katsaus palveluihin ominaisuuksien, valikoiman, käytettävyyden sekä hinnan osalta.

Ominaisuudet

BookBeat ja Storytel valikoimat

Jotta saisit valintasi pohjaksi mahdollisimman hyvän kuvan näistä kahdesta sovelluksesta, tutustutaan hieman molempien palveluiden ominaisuuksiin.

BookBeat ja Storytel tarjoavat paljon toimintoja, joiden avulla kuunteleminen on helppoa ja vaivatonta.

Toimintojen suhteen palveluissa ei ole hirveästi eroja, vaan molemmista löytyy kuuntelumukavuuden kannalta tärkeimmät ominaisuudet.

Sekä BookBeat että Storytel mahdollistavat:

 • Kirjojen kuuntelun sekä e-kirjojen lukemisen niin online- että offline-tilassa. Et siis tarvitse nettiyhteyttä kunhan ensin lataat kirjan laitteeseesi
 • Kirjanmerkin käytön, jotta tiedät missä kohdassa olet lukemassa tai kuuntelemassa vaikka vaihtaisit laitetta
 • Uniajastimen käytön, jonka avulla voit keskeyttää kirjan kuuntelun iltaisin valitsemaasi aikaan
 • Kuuntelunopeuden säätämisen. Voit nopeuttaa tai hidastaa äänikirjan kerrontaa molemmissa palveluissa tarpeidesi mukaan
 • Kirjahyllyn luomisen, jolloin lukemasi kirjat löytyvät yhdestä paikasta. Listaan voi lisätä myös teokset, jotka haluat seuraavaksi kuunnella

Lisäksi molemmat palvelut tarjoavat erilaisia toimintoja lapsiperheille.

Storytelin Kids Mode -toiminto mahdollistaa erillisen käyttäjäprofiilin luomisen lapselle, jolloin voit mahdollistaa lapsellesi turvallisen pääsyn palvelun lastenkirjavalikoimaan.

Näin luodaan lapselle oma kirjahylly, jonka avulla varmistat, ettei lapsi pääse käsiksi kirjoihin, jotka eivät sovellu lapsille.

Myös BookBeat tarjoaa hyvin samankaltaisen toiminnon.

Voit luoda lapsille oman profiilin palveluun ja valita asetuksista niin, että kyseinen profiili voi nähdä vain palvelun lastenkirjallisuutta.

Molemmissa palveluissa on siis mahdollista jakaa tili useamman käyttäjän kesken – myös kahden aikuisen osalta.

Kaikilla käyttäjillä on omat kirjahyllyt, jolloin ei tarvitse huolehtia siitä, että sekoitatte toistenne äänikirjat – perheriidoilta voidaan siis välttyä!

Selkeää suosikkia on toimintojen osalta vaikea valita. Molemmat tarjoavat tärkeimmät äänikirja-applikaation ominaisuudet ja tekevät niin E-kirjojen lukemisesta, että äänikirjojen kuuntelemisesta varsin helppoa.

Valikoima

Ehkäpä se tärkein kriteeri monelle kirjojen ystävälle on palveluiden tarjonta.

BookBeat mainostaa olevansa Suomen suosituin äänikirjapalvelu, kun taas Storytel kertoo olevansa pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu.

Kummalla sitten on lopulta parempi valikoima?

Pelkkiä kirjamääriä tuijottamalla BookBeat vs Storytel kilpailun vie Storytel.

Storytelistä löytyy yli 150 000 kirjaa, joten luettavaa riittää.

Yksi mielenkiintoinen etu Storytelissä on sieltä löytyvät Image-lehden artikkelit.

Jos siis tykkäät lehdestä, pääset kuuntelemaan artikkeleita Storytelin palvelussa.

Kirjoja löytyy niin tiedekirjojen kuin dekkareidenkin osalta todella kattavasti ja erilaisia kategorioita on laidasta laitaan.

Tämä ei kuitenkin tarkoita, että BookBeat olisi mitenkään selkeästi huonompi – palvelusta löytyy yli 100 000 kirjaa, joten ihan hirveän suuri ero ei ole kyseessä.

BookBeatista löytyy esimerkiksi monet suosituimmat uutuudet, vaikkakaan ihan kaikkia klassikoita ei välttämättä ole saatavilla.

Molemmissa palveluissa on pääasiassa suomenkielistä kirjallisuutta, mutta myös vieraskielistä kirjallisuutta löytyy.

BookBeat tarjoaa luettavaa suomen lisäksi englannin, ruotsin, italian, espanjan, venäjän ja saksan kielillä.

Storytelistäkin löytyy vieraskielistä kirjallisuutta, mutta kielitaitureille kattavamman valikoiman tarjoaa BookBeat.

Aikuiseen makuun löytyy molemmista eroottisia äänikirjoja. Valikoima eroottisten kirjojen osalta on hyvä molemmissa, Storytelin tarjotessa kuitenkin hieman enemmän myös vanhempia teoksia.

Lastenkirjojen osalta valikoima on molemmissa sovelluksissa todella tasavertainen

BookBeatissä on hieman parempi Disney-kirjojen valikoima, mutta perinteiset klassikot lapsille voit löytää molemmista palveluista.

BookBeatissa on hyvin myös alakategorioita lasten äänikirjoille ikävuosien mukaan, joten kallistuisimme ehkä valitsemaan BookBeatin, mikäli tärkein valintakriteeri on hyvät äänikirjat lapsille.

Käytettävyys

BookBeat sovellusNiin BookBeat kuin Storytel ovat ladattavissa Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiin, eli esimerkiksi iPhoneen tai Samsungin puhelimiin sekä tabletteihin.

Lisäksi molempia palveluita on mahdollista käyttää nettiselaimen kautta. Storytelin palvelu toimii lisäksi myös Windows-pohjaisissa puhelimissa.

Ulkoasun osalta molemmat palvelut ovat hyvin selkeitä, eikä kumpikaan käytettävyyden puolesta ole selkeästi huonompi tai parempi.

Kirjojen kuunteleminen on helppoa ja uusien kirjojen etsiminen kategorioiden ja hakutoiminnon osalta todella yksinkertaista.

Storytel lukulaiteYksi suuremmista eroista on Storytelin tarjoama lukulaite e-kirjojen lukemiseksi.

Voit siis ostaa palvelun lukulaitteen, mikä voi tehdä kirjojen lukemisesta mukavampaa verrattuna älylaitteella tai puhelimella lukemiseen. Lukulaite on vaihtoehto myös sinulle, joka et omista älypuhelinta tai tablettia.

BookBeatillä ei tätä palvelua ole, joskaan se ei mielestämme ole iso miinus.

Hinta

Sekä BookBeat että Storytel tarjoavat runsaasti erilaisia vaihtoehtoja hinnoittelun osalta, joten jommasta kummasta palvelusta löytyy takuulla sopiva vaihtoehto sinulle, olitpa sitten himolukija- tai kuuntelija tai vain silloin tällöin tarinoihin uppoutuva sunnuntaikuuntelija.

BookBeatin hinnoittelu

 

BookBeatilla vaihtoehdot ovat Premium-, Standard- ja Basic-paketit. Pakettien hinnat ja ehdot ovat:

 • Basic 9,99 euroa kuukaudessa, jolloin voit kuunnella 20 tuntia kuukauden aikana
 • Standard 14,99 euroa kuukaudessa, jolloin voit kuunnella 100 tuntia kuukaudessa
 • Premium 19,99 euroa kuukaudessa, jolloin voit kuunnella rajattomasti

Basic-paketti soveltuu siis hyvin sinulle, joka kuuntelet hieman vähemmän. Standard sopii useimmille käyttäjille. Premium kannattaa valita, jos olet todellinen äänikirjojen suurkuluttaja.

Voit lisäksi luoda perhetilin, sillä 4,90 euron lisäkuukausimaksua vastaan voit lisätä uuden profiilin tilillesi.

Voit lisätä profiileja sekä Basic-, Standard- että Premium-paketteihin. Lisäprofiileja voi olla yhteensä neljä kappaletta. BookBeatia voi siis käyttää yhdellä tilillä jopa viisi eri henkilöä.

Huomioi, että jokainen lisätty profiili maksaa 4,90 euroa ja ne saavat samat käyttöoikeudet kuin valitsemassasi paketissa.

Eli jos ostat lisätilin lapsellesi BookBeatin Basic-tiliin, saatte molemmat käyttöönne 20 tuntia kuunteluaikaa.

Samoin rajattomassa paketissa lisäkäyttäjäkin saa luonnollisesti rajattomat kuunteluoikeudet.

Esimerkkejä: Basic-paketilla kolmihenkisen perheen kuukausihinta 19,79 euroa ja nelihenkisen perheen kuukausihinta on 24,69 euroa. Rajattomalla paketilla kolmihenkinen perhe kuuntelee kirjoja 29,79 euron hintaan.

Storytel hinnoittelu

Storytel hinnoittelu

Storytelin jäsenyysvaihtoehdot ovat joko perinteinen Unlimited-tili tai sitten perheille suunnatut Unlimited Family ja Unlimited Family Plus -paketit.

Pakettien hinnat ja ehdot ovat seuraavanlaiset:

 • Unlimited 16,99 euroa kuukaudessa, jolloin voit kuunnella niin paljon kuin haluat. Pakettiin sisältyy tili aikuiselle sekä yhdelle lapselle
 • Unlimited Family 20,99 euroa kuukaudessa, jolloin saat kaksi käyttäjätiliä aikuiselle sekä kaksi lasta voi käyttää Kids Mode -tilaa
 • Unlimited Family Plus 25,99 euroa kuukaudessa, jolloin saat kolme käyttäjätiliä aikuisille sekä kolme lasta voi hyödyntää Kids Mode -tilaa

Kumpi sopii ja kelle?

Hinnoittelun perusteella vaikuttaisi siis siltä, että vähän kuuntelevalle ja pienelle perheyksikölle BookBeat sopii hieman paremmin, kun taas perheen kasvaessa Storytel vie helposti voiton halvemman rajattoman kuunteluoikeiden osalta.

Rajattoman kuuntelun pakettien hintaero on Storytelin hyväksi 3 euroa. Storytelin peruspaketissa saat tällä hinnalla yhden tilin myös lapselle.

Jos olet vasta tutustumassa äänikirjojen maailmaan, voi BookBeatin edullinen Basic-paketti olla hyvä paikka aloittaa.

Storytel on ehdottomasti paras valinta perheille, joissa niin aikuiset että lapset tykkäävät kuunnella paljon. Huomaathan, että Fiksukuluttajan Storytel koodi 30 päivää on tuplasti pidempi kokeilujakso kuin mitä normaalisti tarjotaan. Se on myös tuplasti pidempi kuin BookBeat alennuskoodi tarjous juuri nyt (14 vrk).

Perheille tulee edullisemmaksi valita Storytel, jos haluatte rajattoman kuunteluoikeuden. Jos tarvitsette oman käyttäjätilin usealle lapselle ja molemmille aikuisille, vie Storytel siinäkin voiton edullisemmalla hinnallaan.

Mikäli 20 tuntia kuukaudessa riittää teille, kannattaa harkita BookBeatin Basic-jäsenyyttä ja siihen ostettavia lisäprofiileja.

Yhteenveto

Storytel valikoima

BookBeat vs Storytel kamppailu on melko tasainen. Molemmat tarjoavat samankaltaisen äänikirjojen kuuntelu- ja lukukokemuksen.

Jos olisi pakko valita voittaja, vetäisi Storytel ehkä pidemmän korren suuremman kirjavalikoiman osalta.

Lisäksi palvelua on helppoa suositella lapsiperheille, sillä Family-paketti tarjoaa helpot toiminnot, joiden avulla saada lapset kuuntelemaan ja lukemaan kirjoja.

Storytelin hinnoittelu vie myös voiton kun perheen koko kasvaa ja kuunteluoikeuden halutaan olevan rajaton.

Tiukka valintamme siis on: Storytel!

Aloita ilmainen kokeilujakso Storyteliin

Todella tasaväkisessä vertailussa BookBeat on kuitenkin myös erinomainen valinta. Palvelu on monelle hieman vähemmän kuuntelevalle varsin näppärä ja edullinen.

Jos olet vähän kuunteleva tai lukeva sinkku, on BookBeatin Basic paketti halvin ja paras, jonka voit valita.

On hyvä myös huomata, että vertailu on aina myös makuasia.

Esimerkiksi kirjavalikoiman paremmuusjärjestykseen laittaminen riippuu paljon siitä, mitä kirjoja haluat kuunnella.

Molemmista löytyy kirjoja, joita toisesta palvelusta ei löydä.

Siksi kannattaa ehdottomasti hyödyntää molempien ilmainen kokeilujakso niin pääset itse perehtymään juuri oman suosikkikategoriasi valikoimaan.

Lue seuraavaksi nämä

Nextory Koodi 30 päivää ilmaiseksi
Nextory Koodi 30 päivää ilmaiseksi
Etsinnässä Nextory koodi (30 päivää) jolla saat normaalia enemmän kuunteluaikaa? Hyviä uutisia! Fiksukuluttaja.fi sivusto on solminut vuonna 2021 Nextoryn kanssa yhteistyön, jonka myötä voimme ...
Lue artikkeli
Mobify kokemuksia (2021)
Mobify kokemuksia (2021)
Testasimme Mobify-taloussovelluksen käyttöä joidenkin kuukausien ajan. Mobifyn (entinen Clark) kautta on mahdollista tienata rahaa, sillä jokaisesta sen kautta maksetusta laskusta saa 0,3 prosentin bonuksen laskun loppusummasta. Lisä...
Lue artikkeli
Säästä ostamalla hävikkiruokaa
Säästä ostamalla hävikkiruokaa
Hävikkiruoka jakaa mielipiteitä, mutta yksi asia on varma: ostamalla halpaa ruokaa netistä voi säästää ruokakuluissa (ja paljon). Tästä artikkelista löydät parhaat paikat ostaa hävikkiruokaa ...
Lue artikkeli
Etusivu » Vertaa » Äänikirjat » BookBeat vai Storytel?
Vieritä ylös