Miten eroon rahoitusyhtiön autosta vuonna 2024?

misten rahoitusyhtiön autosta pääsee eroon

Aiotko luopua autostasi tai vaihtaa sen halvempaan?

Jos olet ostanut autosi osamaksulla, on autosi omistaja rahoitusyhtiö, kunnes velka on maksettu kokonaisuudessaan.

Rahoitusyhtiön omistama auto on tietyissä tapauksissa mahdollista myydä myös kesken sopimuskauden.

Tästä artikkelista löydät tiedon siitä, miten pääset eroon rahoitusyhtiön autosta!

Rahoitusyhtiön auton myyminen

Perussääntö on se, että osamaksulla ostetun auton myyminen on mahdollista vasta, kun auto on maksettu kokonaan, ja ajoneuvosta on tehty luovutusilmoitus nimiisi.

Rahoitusyhtiön auton myyminen autoliikkeelle on yleensä yksinkertaisempaa kuin sen myyminen toiselle yksityishenkilölle.

Alta näet olennaisimmat seikat siitä, kuinka auton myynti näissä molemmissa tapauksissa etenee.

Auton myynti yksityishenkilölle

Voit myydä rahoitusyhtiön auton toiselle yksityishenkilölle, olipa hän sitten joku läheisesi tai vaikkapa Tori.fi-sivuston kautta löytynyt ventovieras.

Varaudu kuitenkin näkemään hieman enemmän vaivaa auton myynnin suhteen.

Et voi itsenäisesti luovuttaa autoa ostajalle kesken osamaksusopimuskauden, sillä olet ainoastaan auton haltija!

Auton myynti yksityishenkilölleMinun mielestäni helpoin tapa päästä eroon rahoitusyhtiön autosta on etsiä edullinen laina, jolla maksaa jäljellä oleva velka pois.

Voit rekisteröidä auton omiin nimiisi Traficomin verkkopalvelussa arviolta viikon päästä loppuvelan maksamisesta. Sen jälkeen voit toimia autosi kanssa kuten parhaaksi näet.

Edullisimman autolainan löydät helpoiten kilpailuttamalla jopa yli 20 luotonantajaa esimerkiksi Arkadia Rahoitus -palvelussa.

Kyseessä on oma suosikkini vakuudettomien autolainojen vertailuun, olen näet testannut sen useamman kerran.

Kannattaa kokeilla vaikka tästä linkistä lainan hakua (hae sen verran mitä autossasi on rahoitusvelkaa jäljellä), koska se ei vielä sido mihinkään.

Voit ottaa lainan vasta, jos olet tyytyväinen korkoon tai muihin sinulle tärkeisiin ehtoihin. Jos tarvitset lainaa vain lyhyen ajan, kiinnitä lainatarjousten vertailussa huomiota etenkin avausmaksuun.

Autolainan voi saada jopa kokonaan ilman avausmaksua, ja voit maksaa sen kokonaisuudessaan pois heti, kun saat auton myytyä.

Laatimani autolainalaskurin avulla voit laskea auki sen, millaisia kokonaiskustannuksia eri lainatarjoukset tarkoittavat.

Toinen tapa myydä rahoitusyhtiön auto yksityishenkilölle on pyytää ajoneuvon ostajaa maksamaan loppuvelka rahoitusyhtiölle.

Kun velka on maksettu, rahoitusyhtiö tekee auton luovutusilmoituksen Traficomiin. Uudeksi omistajaksi tulee auton ostaja.

Kun virallinen omistajanvaihdos on tapahtunut, voit luovuttaa auton ostajalle.

Kolmas tapa on ottaa yhteyttä rahoitusyhtiöön ja selvittää, voidaanko osamaksusopimus siirtää auton ostajan nimiin.

Tämä onnistuu vain tiettyjen ehtojen täyttyessä, joten en voi luvata tämän vaihtoehdon onnistuvan juuri sinun tapauksessasi.

Osamaksulla otetun auton myynti voi siis olla hieman kinkkisempää hommaa kuin suoraan tavallisella lainalla ostetun auton myynti.

Vastaavaa ongelmaa ei ole, jos vaikka hankit ajokortin osamaksulla.

Auton myynti tai vaihto autoliikkeessä

Auton myynti liikkeessäAutoliike ei välttämättä tarjoa parasta hintaa autostasi, mutta avuliaan myyjän kanssa pääset rahoitusyhtiön autosta eroon erityisen helposti.

Teoriassa auton myynti autoliikkeeseen etenee näin:

  • Kerrot autoliikkeelle autosi tiedot ja pyydät ostotarjousta
  • Joko sinä tai myyjäliike tiedustelee auton loppuvelan määrää rahoitusyhtiöltä
  • Kun hinnasta on sovittu, myyjäliike maksaa loppuvelan rahoitusyhtiölle, ja sinä saat mahdollisen erotuksen
  • Mikäli loppuvelka ylittää auton arvon, tulee sinun maksaa erotus
  • Kunhan rahoitusyhtiö on vastaanottanut loppuvelan suorituksen, se luovuttaa auton omistajuuden myyntiliikkeelle, eikä sinun tarvitse enää huolehtia auton kuluista

Osa autoliikkeistä ostaa myös katsastamattomia, moottorivikaisia ja kolaroituja autoja, joissa on vielä osamaksusopimuskautta jäljellä.

Jos ensimmäisen autoliikkeen ostotarjous ei miellytä, pyydä tarjousta toista liikkeestä.

Ehkä suunnitelmissa on rahoitetun auton vaihto halvempaan?

Jos aiot vaihtaa autosi, ensimmäinen askel on sopivan auton etsiminen autoliikkeen valikoimista.

Ota sitten yhteyttä myyjäliikkeeseen ja pyydä vaihtotarjous. Tämän jälkeen autokaupat etenevät yllä esitettyä kaavaa mukaillen.

Arkadia Rahoituksen lainahakemukseen, jolla voit korvata autorahoituksen, pääset tästä linkistä klikkaamalla!

Usein kysytyt kysymykset

Alta löydät vastauksia eräisiin usein kysyttyihin kysymyksiin rahoitusyhtiön omistaman auton myynnistä.

Voiko rahoitusyhtiö lunastaa auton?

Auto on rahoitusyhtiön omistuksessa, kunnes olet maksanut koko velan. Auton alkuperäinen myyjä ei kuitenkaan ole rahoitusyhtiö, vaan autoliike. Jos maksueriä jää väliin, voi autoliike vaatia autoa takaisin. Jos auton jälleenmyyntiarvo ei riitä kattamaan koko velkaa, voi maksettavaa jäädä vielä auton palautuksen jälkeenkin.

Miksi auton myyntihinta ei riitä kattamaan loppuvelkaa?

Jos olet ostanut osamaksulla uuden auton, voi sen arvo laskea heti alkuun niin paljon, ettei auton myyntihinta katakaan loppuvelkaa. Sinulle voi jäädä velkaa auton myynnin jälkeen myös esimerkiksi silloin, jos auto on vaurioitunut, mutta vauriot eivät mene vakuutuksen tai takuun piiriin.

Mitä teen, jos perin rahoitusyhtiön omistaman auton?

Saatat saada perinnöksi rahoitusyhtiön omistaman auton. Auto merkitään perukirjaan vainajan varoiksi, ja jäljellä oleva velka merkitään vainajan veloiksi. Loppuvelka tulee maksaa pois ennen perinnönjakoa. Velan maksun jälkeen auton voi pitää tai myydä normaaliin tapaan. Mahdollinen perintövero maksetaan auton arvon ja velan erotuksesta.

Kuinka rekisteröin auton omiin nimiini?

Loppuvelan maksun jälkeen rahoitusyhtiö tekee sähköisen luovutusilmoituksen. Kun saat tiedon luovutusilmoituksen saamisesta, kirjaudu Traficomin Oma asiointi -palveluun pankkitunnuksilla ja rekisteröi itsesi auton omistajaksi – tämä on yleensä edullisin vaihtoehto. Rekisteröinnin voi hoitaa myös katsastusasemalla tai vakuutusyhtiön konttorissa.

Miten saan vaihtoauton hyvityksen?

Voit vaihtaa autoa kalliimpaan tai halvempaan, vaikka loppuvelka olisi maksamatta, sillä autoliike maksaa loppuvelan rahoitusyhtiölle. Jos rahaa jää yli, menee se tyypillisesti omarahoitusosuudeksi seuraavaan autoon. Voit ostaa rahoituksella niin uuden kuin käytetynkin auton. Käytetyn auton arvo voi säilyä paremmin kuin uuden.

Etusivu » Miten pääsee eroon rahoitusyhtiön autosta
Scroll to Top