TF Bank kokemuksia: Lue nämä faktat ennen lainanhakua

tf bank kokemuksia
TF Bank
2500 - 30000 €Lainamäärä
24 - 120 kkLaina-aika
6,99 - 9,99 %Korko
22 vIkä vähintään
 • Hyvä korko (jos sen saa)
 • Suosittu ruotsalaispankki
 • Hyvä vaihtoehto suuremmalle lainalle
Jatka hakemukseenLisätietoja
 • Ikä yli 22 vuotta
 • Säännölliset tulot tai tuet
 • Ei maksuhäiriöitä

Esimerkkilaskelma 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla: KSL:n mukainen todellinen vuosikorko on 13,24% kun nimelliskorko on 9,99%, nostopalkkio 0 euroa ja tilinhoitomaksu 12,50 euroa/kk. Lainan arvioitu maksettava kokonaismäärä on 13 498 €.

TF Bankilta on nähdäkseni mainio ruotsalaispankki

TF Bank on ruotsalaispankki, miltä voi saada kulutusluottoa kilpailukykyisellä korolla.

Pankki on hyvin tarkka siitä, kenelle se antaa lainaa – sen huomaa TF Bank kokemuksia netin keskustelupalstoilta lueskellessa.

TF Bank on toistuvasti kieltäytynyt antamasta minulle lainatarjousta, joten kokosin tähän artikkeliin kokemuksia niiltä asiakkailta, jotka ovat luotonantokriteerit läpäisseet.

Kirjasin ylös myös kaikki tärkeimmät faktat tästä pankista.

Minkälaista lainaa TF Bankin kautta saa?

TF Bank -laina on 2500-30 000 euron suuruinen vakuudeton kertaluotto.

Kertalainaa voi tarvita esimerkiksi matkustamiseen tai uuden kulkuneuvon hankintaan.

Lainalle saa takaisinmaksuaikaa 2-10 vuotta, mutta voit lyhentää lainaasi sovittua nopeammin ilman erillistä ilmoitusta.

TF Bankin lainan korot ja kulut:

 • nimelliskorko 6,99-9,99 %
 • avausmaksu 0 €
 • tilinhoitomaksu 0,01 % per päivä myönnetyn lainan määrästä, enintään 12,50 €/kk

Esimerkkilaskelma 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla: KSL:n mukainen todellinen vuosikorko on 13,24 % kun nimelliskorko on 9,99%, nostopalkkio 0 euroa ja tilinhoitomaksu 12,50 €/kk. Lainan arvioitu maksettava kokonaismäärä on 13 498 €.

Lainalle voi halutessaan ottaa lainaturvavakuutuksen esimerkiksi työttömyyden varalta.

TF Bank tarjoaa myös mahdollisuuden avata säästötiliä. Säästötilin omistaja saa talletuksilleen 0,50 % koron, mikä on varsin hyvä kivijalkapankkien nollakorkoisiin säästötileihin verrattuna.

Miten kilpailuttaa TF Bankilta paras lainatarjous?

TF Bankin laina ei ole sieltä kalleimmasta päästä, mutta ei se totuuden nimissä ole myöskään se halvin mahdollinen.

Miten ihmeessä lainanhakija voi tietää, mistä laina kannattaa ottaa?

Paras konsti tähän on lähettää lainahakemus Rahoitu.fi-lainankilpailutussivuston kautta. Näin hakemuksesi lähtee sekä TF Bankille että noin 20 muulle luotonantajalle.

Lainan kilpailuttaminen hoituu muutamissa minuuteissa eikä maksa mitään. Valitsemalla halvimman lainan voit säästää lainan koroissa ja kuluissa.

Lainan voi kilpailuttaa ilman mitään sitoumuksia. Vaikka päättäisit olla ottamatta lainaa, ei lainavertailun tekeminen maksa sinulle mitään.

Hyväksy parhaaksi katsomasi lainatarjous pankkitunnuksilla, niin rahat voivat olla käytössäsi nopeimmillaan samana päivänä.

Rahoitu.fi:n kaikki yhteistyökumppanit näet alla olevasta kuvasta:

Tämä lainanvälittäjä on saanut oikein hyvää palautetta. Olen itse omilla testeilläni todennut Rahoitun erinomaiseksi kaikin puolin.

Sivusto on jotenkin erityisen käyttäjäystävällinen ja aina on tullut hyvä lainatarjous.

Muita testaamiani ja hyväksi havaitsemiani lainanvälittäjiä ovat Zmarta ja Omalaina. Niillä on jonkin verran enemmän yhteistyökumppaneita kuin Rahoitu.fi-palvelulla, mutta muuten palveluiden taso on aika samalla tasolla.

Mitä vaatimuksia TF Bankilla on lainanhakijalle?

TF Bank ei ota lainahakemustasi käsittelyyn, ellet täytä näitä minimivaatimuksia:

 • ikä yli 22 vuotta
 • säännölliset palkka- tai eläketulot
 • vakituinen osoite Suomessa
 • ei maksuhäiriömerkintöjä
 • julkinen lanka- tai matkapuhelinliittymä

Näiden ehtojen täyttymisen lisäksi TF Bank tutkii lainahakemuksella antamasi tiedot tehden sinusta kokonaisvaltaisen luottoarvion. Luottoarvio vaikuttaa siihen, voitko saada lainaa, ja mikä on mahdollisesti tarjottavan lainan korko.

Nordax Bank esittää lainanhakijoille hieman tiukemmat ehdot: vähimmäisikä on 23 vuotta, vakituisen osoitteen on pitänyt olla Suomessa ainakin 3 vuoden ajan ja tulojen alaraja on 16 000 euroa vuodessa.

Fellow Finance ei kerro sivustollaan vähimmäistulovaatimusta, mutta lainanhakijoille on myös yläikäraja. Lainaa annetaan vain 20-75-vuotiaille, joilla on suomalaiset verkkopankkitunnukset.

Kumpikaan luotonantaja ei mainitse mitään puhelinnumeron julkisuudesta, mikä onkin mielestäni hieman kummallinen vaatimus.

Millaisia kokemuksia TF Bankista löytyy?

Luettuani TF Bank kokemuksia eri verkkosivustoilta olen muodostanut kokonaiskuvan kyseisestä ruotsalaispankista.

Pankin tarjoama laina on kilpailukykyinen ja ehdoiltaan joustava, joten sitä kannattaa ehdottomasti harkita esimerkiksi silloin, jos aikoo hakea järjestelylainaa.

TF Bankilta voi saada jälleenrahoituslainan jo 6,99 % korolla. Tällaisella lainalla kelpaa yhdistää vanhat jousto- ja pikalainat, joissa voi olla kymmenien prosenttien korko.

Poimintoja asiakaspalautteesta:

”Hyvä tarjois tuli!”

”Vastaus tuli melko ripeästi! Muutenkin asiallista toimintaa”

”Ihan ok ja suht edullinen paikka hakea kulutusluottoa.”

Huonoja TF Bank kokemuksia ei löytynyt juurikaan. Tässä yksi asiakaspalvelua koskeva arvostelu:

”Sähköposti aspa on yksi vitsi, puhelimessa vastaa jotkut jotka ei tiedä asioista mitään.” Kommentoija kertoi odottaneensa luottopäätöstä viikon ilman, että prosessin kulusta olisi tiedotettu mitään.

TF Bank ei anna lainaa helposti. Tästäkin asiasta on saattanut syntyä mielipahaa.

Monet pankit tarjoavat mahdollisuutta lyhennysvapaaseen, minkä aikana lainasta maksetaan vain korot ja kulut.

TF Bank tarjoaa mahdollisuuden kahteen maksuvapaaseen kuukauteen vuodessa, kunhan ensimmäiset neljä kuukautta ovat takana. Maksuvapaan aikana lainasta ei makseta mitään.

Korko ja kulut (TF Bankin tapauksessa korkeintaan 12,50 €/kk) lisätään velkasaldoon, ja maksuvapaa kuukausi pidentää laina-aikaa.

Verkossa keskustellaan myös TF Bankin säästötilistä.

Kauppalehden keskustelupalstalta käy ilmi, että talletuskorko oli aikaisemmin paljon nykyistä parempi.

TF Bank tarjosi ainakin vuonna 2013 jopa 2,6 % talletuskorkoa.

Annan miinuksen TF Bankin asiakaspalvelun aukioloajoista, sillä asiakaspalveluun saa yhteyden vain arkisin kello 8-16. Chat-asiakaspalvelua ei ole tarjolla lainkaan, vaikka niin sopisi jo 2020-luvulla odottaa.

Mikä yritys TF Bankin taustalla operoi?

TF Bank on Tukholman pörssiin listattu pankki, mikä on perustettu vuonna 1987.

Pankki toimii nykyään useassa Euroopan maassa, kuten Puolassa, Saksassa ja Itävallassa.

TF Bankin säästötili kuuluu Ruotsin valtiollisen talletussuojan piiriin talletussuojalain (1995:1571) mukaisesti, joten varasi ovat turvassa 100 000 euroon asti.

Tarvittaessa Ruotsin valtiokonttori ottaisi yhteyttä asiakkaaseen maksaakseen korvauksen 7 työpäivän kuluessa, joten asiakkaan ei tarvitse itse hakea talletussuojakorvausta.

TF Bankin pääkonttori on Ruotsin Boråsissa, mutta sillä on Suomessa sivuliike.

TF Bankin laina tunnettiin aikaisemmin Credento-lainana. Tällä hetkellä TF Bank tarjoaa suomalaisille myös pikalainoja Halino-brändin kautta.

TF Bankille kuuluu myös suomalaistenkin kauppojen maksuratkaisuja tarjoava Avarda.

TF Bankin yhteystiedot ja asiakaspalvelu

 • PL 5600, 00002 Helsinki
 • 020-690681 (ma-pe 8-16)
 • info[@]tfbank.fi

Yhteenveto ja usein kysytyt kysymykset

Tässä vielä lyhyesti kertauksena artikkelin tärkein sisältö ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Minkälaista lainaa TF Bankin kautta voi saada?

TF Bank -laina on 2500-30 000 euron vakuudeton kulutusluotto, minkä takaisinmaksuaika on 2-10 vuotta. Lainan korko ratkaistaan asiakaskohtaisesti. Korkohaitari on 6,99-9,99 %, ja koron lisäksi tästä kertalainasta maksetaan enintään 12,50 euron suuruista tilinhoitomaksua.

Mikä tekee TF Bankista erityisen verrattuna muihin vaihtoehtoihin?

TF Bank on erityisen hyvä luotonantaja, koska sen korkotaso on varsin kilpailukykyinen, ja tällä pankilla on pitkä toimintahistoria finanssialalta. Kannattaa panna merkille myös TF Bankin säästötili: 2 maksutonta nostoa vuodessa ja 0,50 % talletuskorko.

Mitä ehtoja TF Bank asettaa lainanhakijalle?

TF Bank edellyttää, että lainanhakija on yli 22-vuotias, asuu vakituisesti Suomessa ja omaa julkisen matkapuhelin- tai lankaliittymän. Lainanhakijan luottotietojen tulee olla puhtaat, ja tällä tulee olla säännöllisiä palkka- tai eläketuloja.

Onko TF Bankin omistava yritys luotettava?

TF Bank AB useassa maassa toimiva, Tukholman pörssiin listattu pankki. Sen tarjoama säästötili kuuluu Ruotsin valtiollisen talletussuojan piiriin, ja sen toimintaa valvovat sekä Ruotsin että Suomen viranomaiset. Kaikkiin sopimusehtoihin sovelletaan Suomen lakia. TF Bankia voi syystä pitää luotettavana palveluntarjoajana.

Ovatko TF Bank kokemukset positiivisia?

TF Bank kokemukset ovat pääsääntöisesti positiivisia, sillä lainakorko on vertailukelpoinen ja lainan maksuun saa tarvittaessa joustoa. Huonoa sanottavaa on lähinnä siitä, että laina voi jäädä saamatta tiukkojen luotonmyöntökriteerien vuoksi, vaikka lainanhakijan vähimmäisvaatimukset täyttyisivät.

Vieritä ylös