Nordax Bank kokemuksia: Lue nämä faktat ennen lainanhakua

nordax bank kokemuksia
Nordax Bank
1000 - 60000 €Lainamäärä
12 - 180 kkLaina-aika
4,9 - 19,9 %Korko
23 vIkä vähintään
 • Suuria kulutusluottoja hyvillä ehdoilla
 • Säästötili kohtuullisella korolla
 • Luotettava ruotsalainen rahoituslaitos
Jatka hakemukseenLisätietoja
 • 23 vuoden ikäraja
 • Korkeahko tuloraja: 1600€ / kk
 • Yli 40 000 euron lainoille tarvii yhteishakijan

Todellinen vuosikorko on 18,74 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on viisi vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 89 € ja esimerkkikorko 15,9 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 15 000 €, eli 250 €/kk.

Nordax Bank on mainio ruotsalaislähtöinen pankki, joka tarjoaa kulutusluottoja suomalaisille

Nordax Bank on ruotsalaispankki, jolta voi hakea verkossa isoakin kulutusluottoa.

Voit myös laittaa säästösi kasvamaan korkoa Nordax Bankin säästötilille.arvostelu

Postiluukusta tipahdelleet mainokset ja nettimainokset ovat rohkaisseet monia suomalaisia hakemaan lainaa Ruotsista.

Kokosin tähän artikkeliin suomalaisten Nordax Bank kokemuksia vuodesta 2013 asti.

Hain itsekin alkuvuodesta 2021 lainaa Nordax Bankista. Kerron, millasia kokemuksia itselleni jäi käteen.

Kokemusten lisäksi esittelen kaikki tärkeimmät faktat Nordax Bankista, kuten talletusten verotuksesta ja lainojen sivukuluista.

Minkälaista lainaa Nordax Bankin kautta saa?

nordax bank lainatyypit

Voit hakea Nordax Bankilta 1000-60 000 euron edullista kulutusluottoa. Kyseessä on kertalaina, mille ei tarvita vakuuksia tai takaajia.

Laina-aika on 1-15 vuotta.

Tonnin lainalla voi maksaa vaikka auton moottoriremontin. Isompaa luottoa voi tarvita esimerkiksi omakotitalon kattosaneeraukseen tai vanhojen luottojen yhdistämiseen.

Nordax Bankin lainan korko ja kulut:

 • nimelliskorko 4,9-19,9 %
 • avausmaksu 89 € (alle 4100 € lainat ilman avausmaksua)
 • tilinhoitomaksu 5 €/kk

Esimerkissä on kyseessä vakuudeton 10 000 euron laina, jonka takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 89 € ja esimerkkikorko 15,90 %. Tällöin todelliseksi vuosikoroksi tulee 18,74 %. Näillä tiedoilla kuukausieräksi tulee 250 € ja takaisinmaksettavaksi summaksi yhteensä 15 000 euroa.

Minun lainatarjouksessani oli 13,16 % todellinen vuosikorko:

lainatarjous Nordaxilta rahoitun kautta

Lainalaskurimme kertoo korkojen ja kulujen vaikutuksen lainasi kuukausierään ja takaisinmaksettavaan summaan. Sen avulla voit jo etukäteen miettiä, millaiseen lainaan sinulla on varaa.

Lainan takaisinmaksun voi halutessaan turvata lisämaksullisella lainaturvavakuutuksella.

Nordax Bank palvelee myös sinua, joilla ei ole tarvetta lainalle (vaan päin vastoin etsit kotia ylimääräiselle rahalle).

Nordax Bankin säästötilillä saat talletuksillesi 0,40 % talletuskoron ja Ruotsin valtion talletussuojan 100 000 euroon asti. Voit tehdä tililtäsi 12 maksutonta nostoa vuodessa.

Miten kilpailuttaa Nordax Bankilta paras lainatarjous?

Nordax Bankilta voi saada lainaa jo 4,9 % korolla – ei huono.

Omien ja nettikeskusteluista löytyneiden Nordax Bank kokemusten perusteella uskallan kuitenkin veikata, että aika harvalle asiakkaalle tarjotaan lainaa näin hyvällä korolla.

Onko Nordax Bank se edullisin pankki juuri sinulle? Saat tietää totuuden, kun kilpailutat Nordax Bankin ilmaiseksi noin 20 pankin ja rahoituslaitoksen kanssa.

Kun teet lainavertailun hyväksi toteamani Rahoitu.fi:n avulla, kuluu sinulta aikaa vain muutama minuutti, mutta voit säästää runsaasti rahaa valitsemalla korkovertailun perusteella edullisimman luotonantajan.

Jos yksikään saamistasi lainatarjouksista ei miellytä, voit olla ottamatta vastaan yhtään tarjotuista lainoista. Tässäkään tapauksessa sinun ei tarvitse maksaa euroakaan lainojen kilpailuttamisesta.

Suosittelen tekemään lainavertailun nimenomaan Rahoitu.fi-palvelun avulla, koska sen yhteistyökumppaneilta saa lainaa jo 4,5 % korolla.

Lainasi kilpailutetaan muun muassa useiden norjalais- ja ruotsalaispankkien kesken, ja onpa joukossa suomalainen Fellow Finance -vertaislainapalvelukin.

Oheisesta kuvasta näet kaikki Rahoitu.fi:n yhteistyökumppanit:

nordax bankin kilpailuttaminen

Muita hyviksi havaitsemiani lainanvälittäjiä ovat Rahalaitos.fi ja Sortter.fi.

Myös nämä kaksi lainankilpailuttajaa lähettävät hakemuksesi Nordax Bankille ja useille muille luotonantajille – niin ikään ilmaiseksi ja ilman mitään sitoumuksia.

Toistan usein, mutta sanottakoon vielä: laina kannattaa hakea tänä päivänä (netistä haettaessa) aina kilpailuttajan kautta. Tällä varmistaa ilmaiseksi itselleen parhaan lainan.

Mitä vaatimuksia Nordax Bankilla on lainanhakijalle?

vaatimukset lainan hakijalle

Nordax Bank ottaa lainahakemukset vastaan vain hakijoilta, jotka täyttävät oheiset ehdot:

 • ikä yli 23 vuotta
 • vakituiset vuositulot vähintään 16 000 €
 • vakituinen osoite Suomessa vähintään edelliset 3 vuotta

Lisäksi hakijalla tulee olla puhtaat luottotiedot.

Nordax Bank ei erittele sivustollaan, millaisia tulojen pitää olla.

Toinen ruotsalaispankki Svea Ekonomi asettaa tarkemmat vaatimukset lainanhakijan tuloille. Hakijan on tienattava vähintään 18 000 € vuodessa, ja tulojen tulee olla joko työ- tai eläketuloja.

Työsuhde ei saa enää olla koeajalla. Jos hakija on yrittäjä, on yrityksellä oltava vähintään 2 vuoden toimintahistoria.

Svea joustaa luottotietojen puhtautta koskevassa vaatimuksessaan vain silloin, kun kyseessä on vanhojen lainojen yhdistäminen. Silloin lainanhakijalla tulee olla yhteishakija, jonka ansiotulot ovat vähintään 20 000 € vuodessa.

Avidan vähimmäisikävaatimus on 24 vuotta. Edes pikalainapalveluna profiloitunut Halino (jonka omistaa TF Bank) ei anna lainaa muille kuin yli 22-vuotiaille.

Vaikuttaa siis siltä, etteivät alle 20-vuotiaat saa lainaa Ruotsista.

Millaisia kokemuksia Nordax Bankista löytyy?

nordax bank kuvituskuva

Nordax Bank kokemuksia useilta eri sivustoilta lukeneena ja itsekin palvelua testanneena voin kertoa, ettei Nordax Bank ole vastaus siihen, mistä saada lainaa helposti.

Monet lainahakemukset on hylätty, vaikka lainanhakija olisi täyttänyt vähimmäisvaatimukset.

Minunkin Nordax Bank kokemuksia värittää pettyneisyys.

Sain ensin ihan mukiinmenevän lainatarjouksen, minkä jälkeen toimitin pyydetyt liitteet. Niiden jälkeen tuleva lopullinen lainatarjous olikin kielteinen.

Verkkokeskustelujen perusteella Nordax Bank lainaa työttömälle mieluummin kuin yrittäjälle. Nämä ovat tietenkin vain yksittäistapauksia, eikä nettikeskusteluissa aina tuoda esiin asioiden todellista laitaa.

He, joille Nordax Bank on lainaa antanut, vaikuttavat tyytyväisiltä luotonantajaansa.

Jos oma taloustilanne on hyvä, voi Nordax Bankilta saada varsin edullista lainaa, minkä avulla voi vaikka päästä kalliimmista veloista eroon.

Suomen Pankin asiantuntijoiden Euro ja talous -blogin mukaan vuonna 2019 noin joka neljännellä suomalaisella oli jonkinlainen kulutusluotto, joista iso osa oli otettu ennen korkolain muuttumista. Tällaisissa lainoissa voi olla kymmenien prosenttien nimelliskorko.

Norjalaiset ja ruotsalaiset digipankit tarjoavat varteenotettavia vaihtoehtoja kalliiden luottojen niputtamiseen. Nämä vaihtoehdot onkin löydetty hyvin, sillä norjalaisten ja ruotsalaisten digipankkien lainakanta on kasvanut valtavasti.

Pieni taantuma kasvussa vuoden 2018 lopussa selittyy sillä, että pankit myivät tuolloin hoitamattomia lainoja perintäyhtiöille.

Korkokatto 2019 ei juurikaan vaikuttanut norjalais- ja ruotsalaispankkien toimintaan, mutta koronakriisi on hieman hidastanut niiden kasvua Suomessa:

Nordax Bankia kiitellään selkeydestä ja hyvistä koroista (myös ennen korkokattoa):

”Kokemus oli hyvä ja sivut olivat selkeät. Vaikka en näistä paljoa tiedä eikä ole kokemusta, tämä vaikutti erittäin positiiviselta!”

”Hyvä ja selkeä palvelu. Toimi kuten luvattiin.”

”Edulliset lainat ja hyvä korko säätöille. Viel kun vois paikanpäälle mennä sopimaan niin ois kiva..”

Nordax Bank voisi olla toimissaan hieman nopeampikin: ”Vähän joutu venaa, mut rahat tuli.”

Tulotietojen tarkastukseen ei ainakaan mene aikaa, sillä Instantorin avulla Nordax Bank voi varmistaa tulosi ja tilinumerosi noin kymmenessä sekunnissa.

Nordaxia kehutaan myös joustavuudesta ja ystävällisestä asiakaspalvelusta:

”Minulla on hyvä kokemus Nordaxista mutaman vuoden ajalta. Jos et pysty maksamaan sovittuna päivänä, voit siirtää. En voi moittia.Hyvä ja ystävällinen palvelu.”

Nordax Bankin joustavuus näkyy kolmena maksuvapaana kuukautena vuodessa sekä mahdollisuutena pienentää kuukausierää pidentämällä laina-aikaa.

Pienin mahdollinen kuukausierä on 15 €. Näin pienellä kuukausierällä ja 4,9 % minimikorolla menisi noin 15 vuotta, ennen kuin 1400 euron laina olisi maksettu pois!

Lainan kokonaiskustannukset kasvavat, jos pidennät maksuaikaa.

Huomaathan laina-ajan pidentämistä miettiessäsi myös sen, että Nordax Bank edellyttää ainakin yhden lainan ottajista olevan alle 75-vuotias vielä maksuajan päättyessä.

Outoa on se, että Nordax Bankin asiakaspalvelun kanssa voi ilmeisesti tingata. Löysin parikin kokemusta aiheesta:

”Hain Nordaxilta lainaa ja lainatarjous tuli pari tuntia myöhemmin puhelimitse. Sieltä siis soitti aspasta joku ja tarjosi 10 000 euron lainaa oliko nyt 18% korolla. Totesin siihen, että onpa kallista, niin korko tippui heti 13,5%”

Asiakaspalveluun saa kaikesta päätellen parhaiten yhteyden puhelimitse. Chat-asiakaspalvelua ei ole tarjolla lainkaan, mistä annan miinuksen.

Vielä isomman miinuksen annan vuosia harjoitetusta suoramarkkinoinnista. Kenellepä ei olisi tullut postitse Nordax Bankin mainoskirjeitä?

Kirjeitä on lähetetty myös vanhoille asiakkaille. Heitä on kehuttu Nordaxin parhaimpiin asiakkaisiin kuuluviksi, minkä jälkeen on tarjottu mahdollisuutta jopa nelinkertaistaa nykyinen luottosaldo.

Kokemuksia ja mielipiteitä Nordax Bankista voi käydä lukemassa esimerkiksi ET-lehden ja Suomi24-sivuston keskustelupalstoilta.

Nordax Bankin säästötilistä löytyy keskustelua muun muassa Kauppalehden keskustelupalstalta.

Etenkin verotus pohdituttaa. Suomen veroviranomaiset saavat tiedon koroistasi, mutta veroilmoituksen tarkastaminen, korkotulojen verojen maksaminen ja mahdollisten verovähennysten ilmoittaminen on asiakkaan vastuulla.

Mikä yritys Nordax Bankin taustalla operoi?

Nordax Bank AB on ruotsalaispankki, jolla on Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Saksassa noin 190 000 asiakasta.

Vuonna 2004 perustettu pankki toimii Ruotsin finanssivalvonnan alaisuudessa ja sen toiminta kuuluu Ruotsin valtion talletussuojan piiriin.

Tarjottu säästötili on Ruotsin finanssihallinnon (Riksgälden) hyväksymä. Talletukset korvataan, jos rahoituslaitos menisi konkurssiin tai jos se todettaisiin maksukyvyttömäksi.

Nordax Bank on tällä hetkellä suomalaisen Sampo-konsernin osakkuusyhtiö (kuten myös Nordea Oyj).

Osakkuusyritys tarkoittaa konserniin kuulumatonta yritystä, mihin konsernilla on huomattava vaikutusvalta merkittävän omistusosuuden vuoksi.

Sampo omistaakin Nordaxista noin 36 %. Toinen merkittävä omistaja on sijoitusyhtiö Nordic Capital Fund VIII (noin 64 %).

Seuraava iso uudistus voi olla se, että Nordax ostaa norjalaispankki Bank Norwegianin.

Arvopaperi-lehden mukaan Sampo saattaa kaupan myötä kasvattaa osuuttaan Nordaxista vaihtamalla Norwegian Finansin osakkeet Nordax Bankin vastaaviin.

Nordax Bankin yhteystiedot ja asiakaspalvelu

 • Box 23124, 104 35 Stockholm
 • laina-asiakkaat: 030-603 6060 (ma-pe 9-17), info[@]nordax.fi
 • talletusasiakkaat 030-603 6070 (ma-pe 9-17), talletus[@]nordax.fi

Yhteenveto ja usein kysytyt kysymykset

Tässä vielä lyhyesti kertauksena artikkelin tärkein sisältö ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Minkälaista lainaa Nordax Bankin kautta voi saada?

Nordax Bankilta voi saada 1000-60 000 euron vakuudettoman kulutusluoton 1-15 vuoden laina-ajalla. Lainan korko on 4,9-19,9 %, ja kuukausittainen tilinhoitopalkkio on 5 €. Alle 4100 € lainat saa ilman avausmaksua (89 €).

Mikä tekee Nordax Bankista erityisen verrattuna muihin vaihtoehtoihin?

Nordax Bank on erityinen, koska alin mahdollinen nimelliskorko on varsin matala, ja pankki joustaa tarvittaessa esimerkiksi maksuvapaiden muodossa. Erityistä on myös säästötili. Voit saada säästöillesi 0,40 % talletuskoron.

Mitä ehtoja Nordax Bank asettaa lainanhakijalle?

Nordax Bankin vähimmäisvaatimukset lainanhakijoille ovat yli 23 vuoden ikä ja vakituiset, vähintään 16 000 € vuositulot. Lisäksi hakijan tulee olla asunut Suomessa vähintään edelliset 3 vuotta, eikä luottotiedoissa saa olla merkintöjä.

Onko Nordax Bankin omistava yritys luotettava?

Nordax Bank AB toimii Ruotsin finanssivalvonnan alaisuudessa, ja talletukset kuuluvat Ruotsin valtion talletussuojan piiriin. Mikään ei viittaa siihen, että tämä pankki ei olisi luotettava: kaikki asiat on hoidettu mallikkaasti.

Ovatko Nordax Bankin kokemukset positiivisia?

Nordax Bank kokemuksia voi lukea hyvillä mielin, sillä lainaa saaneet asiakkaat ovat hyvin tyytyväisiä. Huonoja kokemuksia on lähinnä heillä, joille ei ole myönnetty lainaa.

Etusivu » Lainaa » Lainapalvelut ja lainantarjoajat » Nordax Bank kokemuksia
Vieritä ylös