Saako Santanderilta helposti lainaa?

Saako Santanderilta helposti lainaa?

Harkitsetko hakevasi lainaa Santanderilta?

Siinä tapauksessa saatat miettiä, saako Santanderilta helposti lainaa.

Selvitin puolestasi, millä perusteella laina myönnetään, ja kuinka helposti lainan saisi.

Aluksi kuitenkin esittelen helpoimman keinon selvittää se, saatko lainan Santanderilta ja onko lainatarjouksen korko parempi kuin muissa tarjolla olevissa vaihtoehdoissa.

Yhdellä hakemuksella tarjous Santanderilta sekä muilta pankeilta

Santanderin vakuudettoman lainan korko muodostuu 3 kk Euriborista ja marginaalista, mikä vaihtelee lainasumman mukaan välillä 5-9,90 %.

Markkinoilla on edullisempiakin kulutusluottoja, eikä – kuten alta käy ilmi – Santanderin lainan saaminen ole mikään itsestäänselvyys.

Miksi käyttää aikaa hakemukseen ja liitteiden lähettämiseen pankin verkkopalvelussa, kun voit hakea lainaa yhdellä hakemuksella jopa 20 eri pankilta ja luotonantajalta?

Zmarta on ilmainen lainankilpailuttaja, joka auttaa sinua selvittämään sen, mistä saat lainan parhaimmalla korolla.

Ensimmäiset lainatarjoukset tulevat heti, joten saat saman tien tietää, tuliko Santanderilta myönteinen vai kielteinen lainapäätös.

Voit vertailla saamiasi tarjouksia ilman lainanottovelvoitetta, mutta jos jokin tarjous tuntuu sopivalta, voit hyväksyä sen kätevästi verkkopankkitunnuksillasi. Rahat saa tilille arviolta 1-3 päivässä.

Zmartan yhteistyökumppaneilta voi saada luoton jo 4,41 % korolla, joten mielestäni mahdollisuutta korkovertailuun ei kannata jättää käyttämättä.

Lainasi kilpailutetaan Santanderin lisäksi myös lukuisten muiden pankkien kanssa, kuten kuvasta näkyy:

Zmarta Santander

Tästä klikkaamalla näet kaikki pankit, joilta voit saada Zmartan kautta lainatarjouksen.

Mitä vaatimuksia Santanderilla on lainanhakijoille?

Jotta voisit hakea lainaa Santanderilta, tulee oheisten vaatimusten täyttyä:

  • Vähintään 24 vuoden ikä
  • Vakituinen osoite Suomessa
  • Puhtaat luottotiedot ja moitteettomasti hoidetut raha-asiat
  • Vähintään 1500 euron kuukausittaiset bruttotulot
  • Vakaa tulotaso ja omistusasunto, jos lainasumma ylittää 20 000 euroa

Tulot varmistetaan pyytämällä hakijaa toimittamaan liitteitä, kuten eläkepäätös.

Vaikka yllä mainitut ehdot täyttyisivät ja luottotiedot ovat kunnossa, et saa lainaa täysin varmasti.

Lainapäätös tehdään kokonaisarviona, mihin vaikuttaa myös se, miten olet hoitanut aiemmat lainasi.

Santander kuuluu nimittäin kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmään, joten se voi (luvallasi) tarkastaa, kuinka paljon sinulla on velkaa ja onko lyhennykset maksettu ajoissa.

Saako Santanderin lainan helposti?

Tällä toimijalla on verkkosivustonsa mukaan yli 200 000 asiakasta Suomessa, joten monet ovat läpäisseet tiukkana pidetyn luottokelpoisuusarvioinnin.

Takavuosina Santanderilta sai lainaa varsin kivuttomasti nykyiseen verrattuna.

Tämä käy ilmi sekä netin keskustelupalstoilta että oman lähipiirini kertomuksista.

Itse olen saanut Santanderilta vain yhden lainatarjouksen (Zmartan kautta, kuva alla), vaikka olen testannut eri kilpailutuspalveluita tähän mennessä jo kymmeniä kertoja.

santander tarjous

Niistä monet ovat tehneet yhteistyötä myös tämän espanjalaistaustaisen toimijan kanssa, mutta uutta lainatarjousta ei vain ole kuulunut.

Pankin verkkosivustolta löytyy selitys sille, miksei kyseessä ei ole (enää) kovin varma laina.

Nykyään pankki peräänkuuluttaa verkkosivustollaan vastuullista luotonantoa, minkä se on nimennyt toimintansa kulmakiveksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lainan saa vain, jos osoittaa ymmärtäneensä lainan ehdot, eikä laina rasita liikaa omaa taloutta.

Tarkempia tietoja siitä, miten lainanhakijan ymmärryskykyä tai talouden kantokykyä arvioidaan, ei kuitenkaan kerrota.

Siksi suosittelen tosiaan tuota Zmartaa lämpimästi. Sen kautta saa ilmaiseksi selville, myöntääkö Santander lainaa vaiko ei.

Saako Santanderilta helposti autorahoituksen?

Santander tarjoaa yhteistyössä kanssaan toimivien autoliikkeiden kanssa mahdollisuuden maksaa auto osamaksulla.

Pankki on omien sanojensa mukaan Suomen suurin autorahoittaja, sillä päivittäin maanteillä liikkuu yli 170 000 sen rahoittamaa ajoneuvoa.

Verkossa käytettävissä olevan aineiston ja omassa lähipiirissäni tekemieni havaintojen perusteella autorahoituksen saisi melko helposti.

Osamaksusopimuksissa on pienempi riski kuin vakuudettomissa lainoissa, sillä ajoneuvo on rahoitusyhtiön omistuksessa siihen asti, että viimeinenkin maksuerä on suoritettu. Ajoneuvon ostaja on tuona aikana ainoastaan ajoneuvon haltija.

Mikäli ajoneuvon haltijalla on maksuvaikeuksia, voi myyjäliike lunastaa auton takaisin. Aina auton arvo ei riitä kattamaan koko jäljellä olevaa velkaa, vaan maksuvelvoite jatkuu edelleen.

Lisäksi sopimukseen kuuluu vaatimus kaskovakuutuksesta, jotta autolle mahdollisesti sattuneet vahingot, kuten ilkivaltavahingot, oikeuttaisivat vakuutuskorvauksiin.

Kaskovakuutus on otettava myös käytetylle, parintonnin hintaiselle ajokille.

Osamaksusopimus ei välttämättä ole paras tapa rahoittaa auto, mutta jos sen saa helpommin kuin lainan, on sen suosio ymmärrettävää.

Mikäli autosi on hankittu osamaksulla, minkä ehdot ovat alkaneet harmittaa, on osamaksun maksaminen pois lainalla yksi tapa päästä eroon rahoitusyhtiön autosta ja saada auto omiin nimiin.

Etusivu » Saako Santanderilta helposti lainaa?
Scroll to Top