Auto osamaksulla työttömälle tai opiskelijalle

auto osamaksulla työttömälle ja opiskelijalle

Etsinnässä uusi tai käytetty auto osamaksulla ja mielellään paikasta, jossa se myönnetään myös työttömälle tai opiskelijalle?

Hyvä. Lue tämä artikkeli, niin saat tietää kaiken tarvitsemasi.

Päätin kirjoittaa tämän artikkelin, koska Suomessa on tällä hetkellä niin hullunkurinen tilanne kuluttajalainojen osalta.

Kesällä 2020 voimaan asetettu väliaikainen (koronasta) johtuva korkokatto 10% koskee vain rahaluottoja. Sen sijaan kauppojen osamaksut ja luottokortit ovat rajattu lain ulkopuolelle (minun mielestäni ilman hyviä perusteluita), ja niissä saa edelleen olla 20% korko.

Tämä on johtanut kahteen asiaan:

 • ensinnäkin kuluttajat ottavat tietämättään tarpeettoman kallista lainaa, koska eivät tiedä esimerkiksi kodinkoneen osamaksun olevan
 • korkokaton ulkopuolellamonet maksukykyiset, mutta väliaikaisesti työttömät tai opiskelijat eivät saa enää lainaa ollenkaan

Mitä enemmän perehdyn kyseisen korkokaton vaikutuksiin, sitä enemmän ihmettelen sitä, miten huono se on.

Tässä artikkelissa haluan antaa vinkit ja ohjeet sinulle, joka olet ostamassa autoa osamaksulla, etkä ole varma siitä, mistä lähteä liikkeelle.

Kilpailuta autorahoitus ilmaiseksi ja vertaa tarjoukset

Kuten sanottu, tällä hetkellä osamaksu ei ole järkevä ratkaisu juuri kenellekään. Miksi maksaa osamaksusta 20% korkoa, jos lainaa saa rahaluoton mudossa 10% korolla?

Järkevin keino ostaa auto osamaksulla on tehdä se erikseen otetulla lainalla. Kyllä, voit ihan yhtä hyvin hakea lainan, joka maksat kuukausittain osissa takaisin. Autoliikkeiden osamaksut kannattaa tällä hetkellä unohtaa, sillä ne ovat kalliimpia kuin suoraan otetut autolainat.

Itse suosittelen osamaksurahoituksen hakuun Autoluotto.fi palvelua, jossa voi ilmaiseksi kilpailuttaa noin 30 autorahoitusta tarjoavan pankin autorahoituksen.

Etenkin heille, joilla on vaikeuksia saada lainaa muulla tavalla, palvelu on erinomainen. Kilpailutettavien pankkien joukosta löytyy lähes 100% joku, jolta irtoaa myös autorahoitus työttömälle ja opiskelijalle.

Alla ydintiedot palvelusta:

Autoluotto logo

Hae autolaina yhdellä hakemuksella noin 30 pankilta ja maksa se osissa takaisin.

 • Lainasumma: 100 – 60 000 euro
 • Korko: alkaen 4,19 %
 • Hakemus ei sido ottamaan lainaa
 • Ilmainen ja riskitön tapa pyytää lainatarjouksia

Autorahoitukselle on mahdollista saada 1 – 20 vuoden takaisinmaksuaika.

Voin suositella kyseistä palvelua ja seisoa täysin suositukseni takana. Miksi?

Koska:

 • tiedän että se säästää sinulta aikaa (tavoitat yhdellä hakemuksella yli pankkia)
 • tiedän, että sinua ei velvoiteta ottamaan huonoa lainaa (yhteenkään lainatarjoukseen ei tarvitse sitoutua)
 • tiedän, että Autoluotto ainakin yrittää neuvotella puolestasi pienimmän mahdollisen koron
 • olen varma, että tämä on tehokkain ja edullisin keino ostaa auto osamaksulla
 • kokeilin palvelua itse ja sain 14 tarjousta. Katso mikä oli halvin autolaina meikäläisen kohdalla.

Sen enempää myyntipuheita ei tähän tarvita.

Voit tehdä hakemuksen sille summalle, millä olet autoa osamaksulla ostamassa ja katsoa itse, millaisia tarjouksia saat ja miltä pankeilta.

Kilpailutuksessa on mukana muun muassa nämä pankit:

Autoluotto kilpailuttaa pankkeja

Kuva on otettu Omalainan sivustolta, koska kyseisen sivuston omistaja (LVS Brokers, joka omistaa myös muun muassa Sähkömittari-palvelun) on sama kuin Autoluotto-palvelussa ja kilpailutettavat pankit ovat samoja.

Toimimalla näin saat myös sen hyödyn, että et tarvitse käsirahaa ollenkaan.

Autoliike vaatii käytännössä aina 10-30 prosentin käsirahan sekä uuteen että käytettyyn autoon. Osamaksu koskee loppurahoitus osuutta.

Kun haet suoraa autolainaa sen summan, jonka tarvitset, voit kävellä autokauppaan tai ostaa auton yksityiseltä ilman käsirahaa.

Omista kokemuksistani lainakilpailuttajien osalta voin sanoa, että tarjouksia tulee lainasummasta riippuen useimmiten noin 2-5. Ei siis tarvitse sitäkään pelätä, että sähköposti tukkeutuisi 30 lainatarjouksesta.

Itse olen käyttänyt palvelua vain työssäkäyvänä, mutta tiedän palvelusta löytyvän lainantarjoajia, joilta onnistuu autorahoitus myös työttömälle ja opsikelijalle. Samoin eläkeläiselle.

Eipä siinä, suosittelen samaa myös työssäkäyville. Tämän artikkelin idea oli kuitenkin antaa vinkki heikommassa taloudellisessa tilanteessa oleville, joilla on tarve autolle.

Elämäntilanne vaikuttaa aina lainan hintaan

Palatakseni takaisin johdantoon ja siihen, miten nykyään on vaikea saada lainaa ollenkaan, löysin aika osuvan kuvankaappauksen kuvaamaan tätä tilannetta:

takuusaation kommentti lainansaannin vaikeudesta

Kuva on Oikeusministeriön lausuntokierrokselta Takuusäätiön kommentista. Yleensä kyseinen yleishyödyllinen yhdistys vain kehuu korkokattoja ja puhuu lain kiristämisen puolesta. Nyt tuli risuja täältäkin.

Ilmeisesti lainsäätäjät haluavat, että vain hyvätuloiset voi saada lainaa.

On kuitenkin selvää, että lainanhakijan elämäntilanne tulee aina vaikuttamaan lainaehtoihin ja ylipäänsä koko lainan saantiin.

Sanonta kuuluu, että “mitä vähemmän tarvitset lainaa, sitä paremmilla ehdoilla sitä on saatavilla”.

Näin se menee ja pitääkin mennä. Heikomman luottoluokituksen asiakkaat joutuvat tyytymään korkeampaan korkoon tai nykyään jopa hylättyyn lainapäätökseen.

Korkokatto on tehnyt sen, että esimerkiksi autorahoitus opiskelijalle voi olla liian iso riski pankille. Vaara autolainan takaisinmaksun laiminlyönnistä kasvaa tuottoon nähden liian suureksi, vaikka maksukykyä todellisuudessa olisikin.

Monen pankin kautta voi onnistua kuitenkin hieman pienempi laina työttömälle tai opiskelijalle, mikäli lainasumma ei kasva liian suureksi (ja luottotiedot ovat kunnossa).

Noin 10 000 euron autolainan voi vielä suhteellisen helposti saada, kunhan ei omaa liikaa entisiä velkoja.

Paras vinkki, jonka voin antaa siihen, mistä löytää tuo pankki, on käyttää jo mainitsemaani Autoluotto.fi-palvelua.

Kun lähetät hakemuksen tuota kautta, sinun ei tarvitse arvailla, millä pankilla on minkäkinlaiset luotonantokriteerit. Saat tarjouksen vain niiltä, jotka haluavat sinut asiakkaakseen.

Usein kysytyt kysymykset

Tässä vielä yhteenveto aiheesta usein kysyttyjen kysymysten muodossa.

Voinko saada auton osamaksulla ilman käsirahaa?

Se on mahdollista ja vieläpä varsin helposti. Unohda autoliikkeiden osamaksut, niin käsirahaa ei tarvita. Hae sen sijaan autorahoitus koko summalle, jonka auto maksaa ja kuittaa suoraan 100% auton hinnasta.

Miten ostaa käytetty auto osamaksulla?

Tähän ei ole paljoa vaihtoehtoja, sillä yksityishenkilöt eivät voi tarjota sinulle rahoitusratkaisuja. Käytetyn auton kohdalla voit (ja sinun pitääkin) hakea erillisen autolainan ja maksaa sitä osissa takaisin summan lainanneelle pankille. Helppoa.

Mitä on hyvä tietää auton ostamisesta osamaksulla?

Kannattaa huomioida ainakin se, että jos toimit suoraan autoliikkeen kanssa, joudut lähes aina laittamaan myös käsirahaa pöytään. Olipa ostamasi auto minkä hintainen tahansa tai rahoitettu joko velalla tai osissa maksamalla, muista aina huolehtia siitä, että pystyt maksamaan lainan takaisin. Järki päässä siis siinä, minkä hintaisia autoja lähtee ostamaan velkarahalla.

Onko autoliikkeen osamaksu parempi kuin autolaina?

Onko autoliikkeen osamaksu parempi kuin autolaina?

Etusivu » Lainaa » Auto osamaksulla
Vieritä ylös