Fixura kokemuksia: Lue nämä faktat ennen lainanhakua

kokemuksiani fixurasta
Fixura
1000 - 20000 €Lainamäärä
24 - 72 kkLaina-aika
2,9 - 9,9 %Korko
21 vIkä vähintään
 • Korko laskee 9,9 prosentista kohti 2,9 %
 • Suosittu vertaislainapalvelu
 • Hyvässä maineessa myös sijoittajien keskuudessa
Jatka hakemukseenLisätietoja
 • Tuloja tai tukia vähintään 1000 € / kk
 • Puhtaat luottotiedot
 • 21 vuoden ikä

Todellinen vuosikorko 5000 € lainalle on 13,25 % kun laina-aika on 72kk. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu laskeva nimelliskorko 9,90 %:sta 2,90 %:iin ja lainanhoitomaksut olettaen, että lyhennykset maksetaan maksusuunnitelman mukaisesti. Lainanhoitomaksu 12,50 €/kk pääomitetaan ensimmäisena vuotena ja lisätään kuukausierään toisesta vuodesta alkaen. Lainan kokonaiskulut yhteensä 7182,86 €.

Fixuran vertaislaina on hyvän luottokelpoisuuden omaaville asiakkaille edullinen valinta

Fixura on vertaislainapalvelu, joka yhdistää lainaa antavat ja lainaa tarvitsevat yksityishenkilöt helpolla sekä turvallisella tavalla.arvostelu

Tässä artikkelissa kerron kaikki tärkeimmät tosiasiat Fixurasta. Lukemalla tämän tiedät esimerkiksi sen, millä korolla voit saada lainaa Fixuralta.

Keräsin yhteen myös Fixura kokemuksia – sekä omia että netin keskustelu- ja arvostelupalstoilta löytyviä. Niiden perusteella saat hyvän kuvan siitä, millainen tämä luotonantaja oikein on, ja kannattaako siltä hakea lainaa.

Minkälaista lainaa Fixuran kautta saa?

fixura arvolupausFixura tarjoaa 4000-20 000 euron vakuudetonta kulutusluottoa.

Muutaman tuhannen euron vertaislaina riittää esimerkiksi uuden kulkuneuvon hankkimiseen tai voit vaikka yhdistää vanhat osamaksusopimukset sekä luottokorttivelat.

Tällainen on Fixuran vakuudeton laina:

 • lainakorko aluksi 9,9 %
 • avausmaksu 0 €
 • tilinhoitomaksu 0,01 % päivässä alkuperäisestä lainapääomasta laskettuna, yhteensä enintään 150,00 euroa vuodessa

Huomaathan, että ensimmäisen vuoden lainanhoitomaksut veloitetaan ennakkoon lainan noston yhteydessä – ja että Fixuran lainoihin sovelletaan laskevan koron periaatetta!

Jos maksat lyhennyksesi ajallaan, laske lainan korko 0,1 prosenttiyksiköllä kuukaudessa aina 2,9 % asti, joka on jo varsin pieni korko.

Lainaesimerkki: “4000 euron laina 2 vuoden laina-ajalla. Lainasumma on 4144,00 €. Tod. vuosikorko tälle lainalle on 16,80 %. Tod. vuosikorossa on huomioitu laskeva nimelliskorko 9,90 %:sta 7,60 %:iin ja lainanhoitomaksut olettaen, että lyhennykset maksetaan maksusuunnitelman mukaisesti. Lainanhoitomaksu 12,00 €/kk lisätään kuukausierään 2. vuodesta alkaen, sillä 1. vuoden lainanhoitomaksut 144,00 € pääomitetaan. Kuukausierät yhteensä 4694,80 €. “

Minä kilpailutin hiljattain 5000 euron lainat, ja sain tarjouksen myös Fixuralta.

Tässä tarjouksessa asia oli ilmaistu niin, että lainan avausmaksu on 150 €, ja tilinhoitomaksua (12,50 €/kk) aletaan veloittaa vasta toisesta vuodesta alkaen.

Lopputulos on kuitenkin sama, eli lainan sivukulut ovat enintään 150 € vuodessa, ja korko laskee palkintona hyvin hoidetusta lainasta.

Miten kilpailuttaa Fixuralta paras lainatarjous?

Fixuran laina vaikuttaa ihan hyvältä, mutta etenkin pientä lainaa lyhyeksi aikaa tarvitseville se voi olla hintavahko vaihtoehto.

Lainan korko on aluksi 9,9 %, ja se laskee vain 0,1 prosenttiyksikköä kuukaudessa. Lyhytaikaista lainaa tarvitseva ei siis ehdi hyötyä tarpeeksi laskevan koron periaatteesta.

Jotain muuta kautta voisi saada lainan, missä olisi jo valmiiksi matala korko.

Nyt herää kysymys siitä, mistä löytää se itselleen edullisin luotonantaja.

Edullisin ja joustavin luotonantaja löytyy kilpailuttamalla pankit. Mitä useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta pyydät lainatarjouksen, sitä kattavamman korkovertailun voit tehdä.

Lainankilpailuttajan avulla voit kilpailuttaa jopa noin 20 luotonantajaa jo parissa minuutissa, joten kattavan vertailun voi tehdä todella helposti.

Sinun tarvitsee tehdä vain yksi hakemus, niin tavoitat useita luotonantajia täysin ilmaiseksi, ja pääset vertaamaan niiden lähettämiä lainatarjouksia keskenään.

Sortterin avulla lainojen kilpailuttaminen on yksinkertaista ja nopeaa. Sinulta ei peritä mitään kuluja siinäkään tapauksessa, että päättäisit olla hyväksymättä yhtään sinulle tarjotuista lainoista.

Kun itse päätin kilpailuttaa Fixuran Sortterin kautta, sain tällaisen lainatarjouksen:

lainatarjous fixuralta

Kokeile sinäkin, millä korolla saisit vertaislainan Fixuralta.

Valitse paras lainatarjous (oli se sitten Fixuran tai vaikkapa suomalaisen kivijalkapankin luotto) ja hyväksy se pankkitunnuksillasi, niin saatat saada rahat käyttöösi jo samana päivänä.

Voin suositella Sortteria sekä omien kokemuksieni että sen muiden asiakkaiden antamien palautteiden pohjalta – ja siksi, että sen kautta voi saada lainaa jo 4 % korolla.

Oheisesta kuvasta näet, mitkä kaikki pankit ja rahoituslaitokset tämä lainanvälittäjä kilpailuttaa puolestasi:

fixuran voi kilpailuttaa näiden pankkien kanssa

Olen tutustunut myös Freedom Rahoitukseen ja Lendoon, ja minulla on näistäkin lainankilpailuttajista pelkkää hyvää sanottavaa. Nekin kilpailuttavat lainasi Fixuran ja monien muiden luotonantajien kesken täysin ilmaiseksi.

Freedom Rahoitus on perustettu jo vuonna 1999, joten se on näistä kolmesta se pisimpään toiminut lainanvälittäjä. Muuten näiden kolmen välillä ei ole suurempia eroja.

Mitä vaatimuksia Fixuralla on lainanhakijalle?

vaatimukset fixuran lainalle

Tiettyjen vähimmäisvaatimusten tulee täyttyä, jotta Fixura voi ottaa lainahakemuksen jatkokäsittelyyn. Vaatimukset eivät ole erityisen tiukkoja, sillä näiden ehtojen täyttyminen riittää:

 • ikä vähintään 21 vuotta
 • säännölliset tulot
 • vakituinen osoite Suomessa vähintään edelliset 2 vuotta
 • puhtaat luottotiedot
 • suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset

Fixuran sivustoa selatessa huomaa, että vaatimuksia on vielä pari lisää:

 • tulojen alaraja 1000 €/kk
 • moitteeton lainahistoria eikä montaa aktiivista kulutusluottoa
 • vähintään 6 kk tilitiedot (tarkastetaan automaattisesti)

Fixura kokemuksia lukiessani huomasin, että aiemmin lainanhakijoille oli myös yläikäraja, mutta se on ilmeisesti poistettu.

Esimerkiksi Resurs Bank esittää vieläkin tarkemmat vähimmäistulovaatimukset. Jos haet 1000-3000 euron lainaa (näin pientä lainaa ei Fixuralta tällä hetkellä saakaan), on tulojesi oltava yli 800 €/kk.

3000-50 000 euron lainat edellyttävät vähintään 1300 € kuukausituloja.

Resurs Bank ilmoittaa, että tulojen on oltava nimenomaan ansiotuloja. Sen vähimmäisikävaatimuskin on 3 vuotta korkeampi kuin Fixuralla (eli 24 vuotta).

Taskulainan vähimmäisvaatimukset lainanhakijalle ovat vielä kevyemmät kuin Fixuran vastaavat.

Taskulainan voi saada 20-vuotias Suomen kansalainen, jolla on puhtaat luottotiedot.

Millaisia kokemuksia Fixurasta löytyy?

Trustpilot.com on yksi parhaimmista sivustoista, jos haluat lukea Fixura kokemuksia. Sivustolla on yli 250 asiakaspalautetta, joista merkittävä osa positiivisia.

Fixuran yleisarvosanaksi onkin muodostunut ”erinomainen”, eli se on saanut 4,8 tähteä viidestä.

Olisi voinut luulla, että Fixura kokemuksia luonnehdittaisiin hyviksi juuri laskevan koron periaatteen takia. Asiakaspalautteessa nousivat kuitenkin esille tyytyväisyys asiakaspalveluun, nopeisiin rahansiirtoihin ja kätevään lainahakemukseen:

“Prosessi oli helppo, hyvin ja selkeästi ohjeistettu pitkin matkaa. +++++”

“Täytin tarvittavat tiedot hetkessä ja positiivinen päätös tuli nopeasti ja rahat olivat parissa pankkipäivässä tilillä kuten viesteissä luvattiin.”

“Asiointi on helppoa ja nopeaa. [–]Suosittelen Fixuraa lämpimästi.”

“Pelastitte kirjaimellisesti elämäni. Minulla oli iso velka edellisestä asunnostani, johon tarvitsin kipeästi lainaa. Kiitos tuhannesti…”

“Asiointi nopeaa ja lainatarjous oli reippaasti edullisempi kuin missään muussa pankissa.”

“Ei tarvitse vastailla kaiken maailman kysymyksiin! Eikä liitellä mitään lisäliitteitä erikseen ja soitella erikseen vielä perään jotta lopulta saat lainan!”

Trustpilot-arvostelusivustolta löytyi vain yksi arvostelu, minkä mukaan Fixuran arvosana olisi ”huono”. Arvostelun sisällöstä ei saanut mitään selvää, joten sitä ei kenties oltu kirjoitettu normaalissa tietoisuuden tilassa.

Ainoa välttävään arvosanaan johtanut asiakaskokemus johtui siitä, ettei asiakkaalle oltu myönnetty tarpeeksi isoa järjestelylainaa.

Löysin Suomi24-palstalta hyviä Fixura kokemuksia vuodesta 2014 alkaen.

asiakkaan kokemus fixurasta

Lainanhakijoita tuntuu viehättävän se, että kyse on vertaislainasta – siis toisen ihmisen antamasta lainasta, minkä Fixura välittää eteenpäin luottoa tarvitseville:

“Tää vertaislaina on ihan hyvä keksintö. Mielummin mä lainaan muilta ihmisiltä ku joltain ryöstäjäpikavippilafkalta”

Lainahakemuksen helppoutta suorastaan suitsutettiin:

“Näin vanhanakin täytyy vielä turvautua lainaan. Minä olen sitä mieltä, että Fixuran palvelua oli helppo käyttää vaikka en niin tietokoneista mitään ymmärräkään. Annan viisi tähteä verkkosivuille ja palveluille.”

Tämä lyhyt ja ytimekäs kommentti taitaa tiivistää kaiken oleellisen Fixurasta: ”Nopea Ja Reilu”.

Koska lainakorko on nykyään kaikille sama ja se on etukäteen tiedossa, ei asiasta näytä syntyneen keskustelua.

Vain muutama kommentti koski sitä, että lainaa ei oltu myönnetty. Jos täyttää minimivaatimukset, vaikuttaisi Fixuralta olevan melko helppoa saada järjestelylaina tai tavallinen kulutusluotto.

Omasta puolestani kiittelen laskevan koron periaatetta, mikä motivoi hoitamaan lainaa hyvin. Fixuran laina on edullinen vaihtoehto etenkin pitkäaikaista lainaa tarvitsevalle, kunhan tietää selviytyvänsä kuukausieristä alkuperäisen maksusuunnitelman puitteissa.

Joskus rahat ei riitä lainan lyhennyksiin. Silloin voi hakea eräpäivän siirtoa.

Annan negatiivista palautetta annan siitä, että eräpäivän siirto maksaa 5 €. Eräpäivää voi siirtää melko usein: jopa 4 kertaa vuodessa.

Jos Fixuralta lainaaminen herättää kysymyksiä, voit hoitaa asiasi chat-asiakaspalvelijan kanssa (arkisin 9-15). Tässäkin Fixura osoittaa olevansa asiakaslähtöinen ja aikaansa seuraava palvelu:

fixuran asiakaspalvelu

Puhelinaukioloajat saisivat olla laajemmat, sillä puhelimeen vastataan vain kahtena päivänä viikossa klo 9-15.

Mikä yritys Fixuran taustalla operoi?

Fixura Ab Oy on Suomen ja Pohjoismaiden vanhin vertaislainapalvelu, sillä se on perustettu vuonna 2009.

Esimerkiksi Fellow Finance perustettiin useita vuosia myöhemmin, eli vuonna 2013 (toiminta käynnistyi tosin vasta seuraavana vuonna).

Molemmat ovat suomalaisia vertaislainapalveluita eli välittäjiä lainaa tarvitsevien ja lainaa antavien yksityishenkilöiden välillä.

Kuka tahansa voi sijoittaa Avainlippu-merkkiä käyttävän Fixuran lainoihin. Sijoituksilleen voi odottaa jopa 3,6 % tuottoa.

Fixuran toimintaa valvoo Etelä-Suomen Aluehallintovirasto.

Fixuran yhteystiedot ja asiakaspalvelu

fixura asiakaspalvelu

 • Hovioikeudenpuistikko 15 C 29, 65100 Vaasa
 • +358 63612111 (ti ja to 9-15)
 • info[at]fixura.com

Yhteenveto ja usein kysytyt kysymykset

Tässä vielä lyhyesti kertauksena artikkelin tärkein sisältö ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Minkälaista lainaa Fixuran kautta voi saada?

Fixuran kautta voi saada 4000-20 000 euron lainan ilman vakuuksia tai takaajia. Lainan korko on aluksi 9,9 %, mutta se laskee jo kuukausi aina 2,9 % asti, jos lainaa lyhentää sopimuksen mukaan. Lainasta maksetaan myös enintään 12,50 € tilinhoitomaksua. Ensimmäisen vuoden tilinhoitomaksut (150 €) pääomitetaan lainaan.

Mikä tekee Fixurasta erityisen verrattuna muihin vaihtoehtoihin?

Fixura eroaa monista muista luotonantajista, koska se on vertaislainapalvelu, joka välittää lainoja yksityishenkilöiden kesken. Fixuran avulla lainaaminen toiselle ihmiselle on anonyymiä, turvallista ja helppoa. Fixura eroaa muista vertaislainapalveluista tarjoamalla lainaa jo valmiiksi kilpailukykyisellä korolla sekä ainutlaatuisella laskevan koron periaatteella.

Mitä ehtoja Fixura asettaa lainanhakijalle?

Fixuran vähimmäisvaatimukset lainanhakijalle ovat vähintään 21 vuoden ikä, vakituinen osoite Suomessa (vähintään 2 vuotta), puhtaat luottotiedot, moitteeton lainahistoria ja vähintään 1000 € kuukausitulot. Lainanhakijan on esitettävä vähintään 6 kuukauden tilitiedot, eikä hänellä saa olla montaa aktiivista kulutusluottoa vanhastaan.

Onko Fixuran omistava yritys luotettava?

Fixura on vanhin vertaislainapalvelu Pohjoismaissa, ja se toimii Etelä-Suomen Aluehallintoviraston valvonnassa. Fixuran pitkä ja moitteettomalta vaikuttava toimintahistoria herättää luottamusta sekä lainanhakijoissa että lainan antajissa, eli yksityissijoittajissa.

Ovatko Fixura kokemukset positiivisia?

Netistä löytyy suuri määrä positiivisia Fixura kokemuksia. Seasta löytyy vain muutamia negatiivisia palautteita, ja nekin liittyvät usein siihen, ettei hakija ole läpäissyt Fixuran melko tiukkoja kriteereitä. Fixura on voinut antaa hylkäävän luottopäätöksen tai tarjota haettua pienempää lainasummaa.

Etusivu » Lainaa » Lainapalvelut ja lainantarjoajat » Fixura kokemuksia: Lue nämä faktat ennen lainanhakua
Vieritä ylös