Luottotiedot kunnossa mutta ei lainaa tai osamaksua: mitä tehdä?

Luottotiedot kunnossa mutta ei lainaa

Luottotiedot kunnossa, ei lainaa tai osamaksua hankintoihin siitä huolimatta? Kinkkinen tilanne, mutta suhteellisen helposti ratkaistavissa.

Suomessa toimii useita kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia.

Se, että jokin tietty pankki ei myönnä lainaa vaikka luottotietosi ovat kunnossa, ei tarkoita sitä, etteikö lainan saaminen onnistuisi jostain muusta pankista.

Varmin tapa saada lainaa on hakea sitä yhdellä hakemuksella kymmeniltä pankeilta – joukosta löytyy taatusti vähintään yksi, joka myöntää lainaa (kunhan ne luottotiedot ovat varmasti kunnossa).

Kuulostaako työläältä? Ei se sitä ole.

Tee hakemus ArkadiaRahoitus.fi-palvelussa tästä, niin lainahakemuksesi toimitetaan automaattisesti reilusti yli 20 pankille.

Suosittelen erityisesti Arkadia Rahoitusta, mikäli lainan saaminen tuottaa vaikeuksia.

Tulokset ovat olleet mainioita, joten kannustan sinuakin hakemaan lainan tuolta, mikäli sen saaminen osoittautuu muuten hankalaksi.

Palvelu on ilmainen ja hakemuksella ei sitoudu mihinkään, joten mitään et voi kokeilemalla menettää.

Arkadia Rahoitus

Testaa loistavasti toimiva lainan kilpailutus Arkadia Rahoituksella »

Hakemukseen

Voit myös lukea lisää Arkadia Rahoituksesta tästä arvostelusta.

Ehdottomat vaatimukset lainan saantiin

Jotta sinun on mahdollista saada lainaa, luottotietojen kunnossa olemisen lisäksi muutaman muunkin asian on oltava kunnossa.

Ne ovat:

  • 18-25 vuoden ikä pankista riippuen
  • Säännölliset tulot tai tuet
  • Vakituinen osoite Suomessa vähintään kolmen kuukauden ajan
  • Verkkopankkitunnukset

Huomioi lainan hakemisessa myös se, että jos sinulla on jo ennestään useita lainoja, ne voivat hankaloittaa uuden lainan saamista.

Useimmiten kuitenkin saat lainaa varmasti yllä olevien asioiden ollessa kunnossa (etenkin, kun lähetät hakemuksen yli 20 lainanantajalle välittäjän avulla).

Arkadia Rahoitus

Testaa loistavasti toimiva lainan kilpailutus Arkadia Rahoituksella »

Hakemukseen

Tarkastellaan seuraavaksi tarkemmin niitä lainan saannin esteitä.

Syyt miksi ei saa lainaa vaikka luottotiedot ovat kunnossa

Syyt miksi ei saa lainaaLainahakemuksen hylkäämiseen on useita syitä, vaikka täyttäisitkin yllä mainitut vähimmäisvaatimukset.

Jos mietit, miksi en saa lainaa vaikka luottotiedot kunnossa, syy voi löytyä listalta tuosta alempaa.

Pankki katsoo lainaa hakiessa useita tekijöitä, joiden ollessa vinksallaan lainan saanti ei välttämättä onnistu, vaikka luottotiedot ovat kunnossa.

Tässä ne ovat:

  • Liian pienet tulot suhteessa haetun lainan määrään: usein lainan saannissa ilmenee ongelmia, mikäli haet liian isoa lainaa suhteessa tuloihisi (kuukausierä yli 30-40 prosenttia bruttotuloistasi): silloin pankki todennäköisesti hylkää lainahakemuksesi
  • Epävakaat tulot: vakituisessa työsuhteessa oleva saa lainaa vaivattomasti, kun taas hakiessa lainaa äitiysvapaan aikana voi kohdata vain hylättyjä lainapäätöksiä
  • Laskut myöhässä: laskujen myöhässä maksaminen on punainen lippu pankille ja se vaikeuttaa lainan saantia
  • Tulojen ja menojen epätasapaino: mikäli kuukausittainen taloutesi osoittaa, että kulutat enemmän kuin tienaat, et ehkä saa lainaa vaikka luottotiedot ovat kunnossa
  • Liian paljon olemassa olevaa lainaa: mikäli sinulla on ennestään liikaa velkoja ja luottoja, pankki ei välttämättä halua antaa niitä enempää.

Seuraavaksi kerron, miten voit parantaa lainan saannin mahdollisuuksia yllä olevista haasteista huolimatta.

Saa lainaa todennäköisemmin huomioimalla nämä asiat

Jokaisen yllä olevaan syyhyn, miksi ei saa lainaa tai osamaksua vaikka luottotiedot kunnossa, löytyy ratkaisu tai ainakin keino, jolla voi yrittää parantaa mahdollisuuksia lainan saantiin.

Seuraavaksi näistä vähän tarkemmin.

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa

Mikäli lainaa ei saa luottotietojen kunnossa olemisesta huolimatta ja syy on liian pienet tulot tai epävakaa elämäntilanne, hae lainaa yhteishakijan kanssa.

Pankit avaavat lainahanat huomattavasti helpommin, kun mukaan saadaan hyvin raha-asiansa hoitanut henkilö.

Pankin riski laskee ja se voi myöntää lainaa helpommin.

Useiden lainojen yhdistely

Mikäli lainan saannin ongelmat liittyvät liian suureen määrään olemassa olevaa velkaa, useiden lainojen yhdistely voi olla oikea ratkaisu.

Pankin kanssa pääsee helpommin yhteisymmärrykseen, kun ei haeta enää lisää lainaa, vaan aiot maksaa uudella lainalla vanhat velat pois.

Useiden eri vippien ja luottojen maksaminen voi olla raskasta ja kuluja kertyy jo pelkistä tilinhoitopalkkioista moninkertainen määrä verrattuna vain yhteen velkaan.

Edullinen yhdistelylaina laskee nykyisten velkojen kustannuksia, joten saat helposti sen avulla lisää rahaa käyttöösi, eikä sinun tarvitse ottaa enää lisää lainaa.

Hae pienempää kulutusluottoa suuren sijaan

Isompi laina voi jäädä haaveeksi, vaikka luottotietosi olisivat kunnossa.

Jotkut pankit tarjoavat automaattisesti haettua lainasummaa pienemmän kulutusluoton, mutta monet ratkaisevat tilanteen vain hylkäämällä lainahakemuksen.

Et tietystikään voi koskaan olla varma, toimiiko pienemmän lainan hakeminen, mutta kannattaa yrittää hakea lainaa esimerkiksi 30% vähemmän kuin oli alun perin ajatellut.

Oman talouden parempi hallinta

Vaikka tekisit kaiken yllä mainitun ja luottotietosi olisivat puhtaat, kaikki pankit saattavat silti hylätä lainahakemuksesi.

Lainaa hakiessa ei aina onnistu, vaikka miten yrittäisi.

Tässä vaiheessa on hyvä miettiä, olisiko omassa taloudessa suurempia kehityskohteita.

Mikäli pankki on haluton lainan myöntämiseen, se kertoo aina jostain.

Oman talouden korjausliikkeet voisivat olla esimerkiksi tulojen ja menojen tasapainottaminen, lisätulojen hankkiminen tai nykyisten velkojen lyhentäminen ilman uuden lainan ottamista.

Usein uuden lainan saaminen on helpompaa, jos lyhentää nykyisiä luottoja ensin pari vuotta.

Lainat on aina maksettava takaisin, eli harvoin ne taloutta mitenkään helpottavat. Parempiakin ratkaisuja löytyy.

Arkadia Rahoitus

Testaa loistavasti toimiva lainan kilpailutus Arkadia Rahoituksella »

Hakemukseen
Etusivu » Oma talous » Luottotiedot kunnossa ei lainaa
Scroll to Top